REKLAMI GEÇ

Medyanın kartal yuvasında bir Denizlili

Fortis Bank Genel Müdürü ve İcra Kurul Başkan Yardımcısı Faik Açıkalın, Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanlığı görevine atandı. Açıkalın, bankacılık sektörünün ardından bu kez medyada Denizli bayrağını dalgalandıracak

/ DENİZLİHABER / 18 Ekim 2007 Perşembe, 00:00

Doğan Gazetecilik A.Ş.’nin İcra Kurulu Başkanlığı’na bir Denizlili isim atandı. Fortis Bank Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Faik Açıkalın, şimdi Türkiye’nin en önemli gazetelerinin başına geçiyor. Açıkalın’ın atamasıyla ilgili bildirim, önceki akşam İMKB’ye yapıldı.

2003 yılından itibaren bu görevi yürütmekte olan Hanzade Doğan Boyner ise yeni görev dağılımıyla birlikte Doğan Gazetecilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevine getirildi.

Açıkalın bu atamayla bünyesinde Milliyet, Posta, Radikal ve Fanatik önemli gazeteleri bünyesinde bulunduran Doğan Gazetecilik AŞ’nin başına geçti.

Açıkalın Lobicilik için önemli şans

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Öztürk, konuyla ilgili Denizlihaber’in sorularını yanıtladı. Atamayı Denizli açısından son derece önemli bir gelişme olarak nitelendiren Öztürk, “Denizli’nin Türkiye çapında tanıtılması açısından böylesine bir ismin varlığı bizim için son derece önemli. Özellikle Denizli Lobisi’nin canlandırılıp varlığını etkin bir şekilde sürdürebilmesi için kritik ve önemli görevlerdeki isimlere ihtiyacımız var. Hele hele Türkiye’nin en büyük medya kuruluşlarının birinde söz sahibi olabilecek bir göreve getirilen Açıkalın gibi isimler, Denizli’nin önünü açabilecek adımları atabilir. Bu atama bizi son derece sevindirmiştir” dedi.

Açıklanı’ın özgeçmişi

Faik Açıkalın 1962 yılında Denizli’de doğdu, 1987’de ODTÜ İşletme Bölümü’nden mezun oldu. İş yaşamına Interbank’ta başlayan Açıkalın sırasıyla, Marmarabank, Kentbank, Finansbank ve Demirbank’ta yöneticilik yaptı. 1998’de transfer olduğu Dışbank’ta 2000 yılında Genel Müdürlük görevine getirilen Açıkalın, 2005’te Dışbank’ın Fortis tarafından satın alınmasının ardından, Genel Müdürlük görevinin yanı sıra, İcra Kurulu Başkan Yardımcılığını da üstlendi. Açıkalın ayrıca, Fortis Yatırım, Fortis Emeklilik, Fortis Factoring, Fortis Leasing, Ray Sigorta’nın yönetim kurulu üyeliğini de yaptı.

Açıkalın, evli ve 2 çocuk babası, CHP Denizli eski milletvekillerinden İlhan Açıkalın’ın oğlu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı