REKLAMI GEÇ

Milli Eğitim’den KADEM’e destek

Milli Eğitim’den KADEM’e destek

Kadın ve Demokrasi Derneği ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. İşbirliği çerçevesinde il merkezinde bulunan tüm okullarda öğrencilerin velisi konumundaki kadınlara Kadın Yasal Hakları Eğitimi verilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Kasım 2017 Perşembe, 17:08

Protokol törenine Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, KADEM Temsilcisi Hilal Can, Temsilci Yardımcısı Aysel Harktı, Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Ayşe Başer, Hukuk Komisyon Üyeleri Avukat Burcu Demir Benli ve Avukat Merve Özbaş Konuk, KADEM Üyesi Doktor Öznur Özten Arpacı ve KADEM Sekreteri Reyhan Akın ile İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Yılmaz katıldı.

Protokol ile kadının aile içi ve sosyal rollerin dengelenmesi adına, kadın hakları ve fırsat eşitliği konusunda toplumda ortak bir bilinç oluşturulmasını sağlamak, kadınların aile içinde, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatta üretken bireyler olmalarını desteklemek adına ayda bir kez KADEM Denizli Temsilciliği Hukuk Komisyonu tarafından Kadın Yasal Hakları eğitim verilmesi planlanıyor.

Kadın haklarının toplumdaki yeri ve önemini dile getiren Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Kadınlarımızın artık günümüzde her alanda başarılı işlere imza attığını görmekteyiz. Bakanlığımızca da kadınlarımızın ve kızlarımızın okuması, bilinçlenmesi adına birçok projeler yürütüldü ve yürütülmeye de devam etmektedir. Nüfusun yarısını oluşturan ve gelecek kuşakların yetişmesinde temel roller üstlenen kadınların eğitimi; bir taraftan onların statülerinin yükseltilmesini, üretime, dolayısıyla kalkınmaya daha fazla katılımlarını sağlarken, diğer taraftan da bu hızlı değişikliklere uyum sağlanmasında önemli bir ön koşuldur. İmzalamış olduğumuz protokoller ile kadınlarımızın yasal hakları konusunda bilinçlendirilmesi ve mesleki anlamda da kadınlarımıza destek olmak bizleri ayrıca mutlu ediyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı