REKLAMI GEÇ

Mutlu bir evlilik için okula

Mutlu bir evlilik için okula

Boşanmaların Türkiye ortalamasının üzerinde seyrettiği Denizli’de, ‘Evlilik okulu’ açıldı. Okulda verilecek eğitimle, boşanma oranının en aza indirilmesi hedefleniyor.

/ DENİZLİHABER / 11 Mart 2008 Salı, 01:00

Pamukkale Üniversitesi, Denizli Barosu, Pamukkale Rotary Kulübü ve Denizli Barosu, yuva kurmayı düşünenler ve yeni evliler için ‘Evlilik okulu’ açtı. Okulda, sağlıklı bir aile yapısı oluşturulması için çiftlere çeşitli konularda dersler verilecek. Okulda verilecek eğitimle, Denizli’de boşanma sayısının da en aza indirilmesi hedefleniyor. PAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Alataş, Pamukkale Rotary Kulübü Başkanı Cengiz Alptekin ve Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptıkları basın toplantısında, Evlilik Okulu’nu tanıttı.

Evlilik Okulu’nun kurs direktörü olan PAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alataş, Türkiye’de herhangi bir mesleği yapmak için diploma gerekmesine karşılık evlilik gibi bir müesesese için bir sertifika ya da eğitime gerek duyulmamasının çok ilginç olduğuna dikkat çekti. Otomobil kullanmak için bile ehliyet arandığını belirten Prof. Dr. Alataş, “Ama evlenmek için herhangi bir eğitim alınmaması ilginçtir. Bu eğitim, yurt dışında normal okul sürecinde kısmen de sonrasında kurslarla veriliyor. Boşanmalar evliliğin 3. ve 7. yılları arasında giderek artıyor. Bu eğitimle boşanmaları azaltıp sağlıklı aile yapısının oluşturulmasını amaçlıyoruz” dedi.

Pamukkale Rotary Kulübü Başkanı Cengiz Alptekin ise eğitimin baştan verilmesiyle gelecekte ortaya çıkacak birçok olumsuzlukların önüne geçileceğine işaret etti.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Gökoğlan, belediyenin evlilik müesseselerinin sağlıklı yürüyebilmesi amacıyla bu projeye destek verdiğini söyledi. Türkiye’de boşanmaların arttığına dikkat çeken Gökoğlan, “Belediye olarak bu organizasyonlarda her zaman yer alacağız. Sosyal olgu olarak 0-6 yaş çocuklara bakım kursu ve yaşlılar bakım kursu düzenledik. Çok yoğun talep oldu. Bu sosyal olgular içinde, Evlilik Okulu’na da destek olduk. Kişiler katılmak isterlerse, telefonla okula kayıt yaptırabilirler” diye konuştu.

Evlilik Okulu, kayıtların tamamlanmasıyla Denizli Ticaret Borsası’nın konferans salonunda açılacak. Haftada 2 gün 2’şer saat verilecek kursta, medeni kanun ve evlilik, doğru eş seçimi, sağlıklı iletişim, evlilikte seks ve cinsellik, hijyen ve kısırlığın önlenmesi, genital hastalıkların önlenmesi, evlilikte monotonluk ve çatışma nedenleri gibi konular ele alınacak. Okula kayıt yaptırmak isteyenler, 265 21 37/38’den 1067 ya da 1163’ü arayıp isimlerini yazdırabilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı