REKLAMI GEÇ

Noter çalışanlarının şaşkına çeviren tasdik performansları

Noter çalışanlarının şaşkına çeviren tasdik performansları

Görüntüler, Denizli’nin tanınınmış mali müşavirlerinden Gökhan Dikmen’den. Sosyal medya sayfasında Denizli 6. Noter’inden çektiği bu görüntüleri paylaşılan Dikmen, aslında pek çoğumuzun bilmediği ve yakında tarihe karışacak hummalı bir çalışmayı belgeledi. Yılsonu defter tasdik işlemlerini…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Aralık 2017 Çarşamba, 13:25

Denizli’nin yakından tanıdığı mali müşavirlerden biri Gökhan Dikmen. Dönemin İşçi Partisi günümüzün Vatan Partisi’nden genç yaşında Denizli belediyesi Meclis üyeliği yaparak adını duyuran başarılı mali müşavir Türkiye’de her yıl yalnızca Aralık ayında yaşanan çok ender bir hummayı görüntüledi.

Türkiye’de her yıl Aralık ayında bir sonraki yılın defter tasdik işlemleri gerçekleştiriliyor. Noterler marifetiyle yapılan tasdik işlemlerinde, faal olan tüm şahıs işletmeleri ve şirketlerin ticari her türlü kaydının tutulduğu işletme defteri, yevmiye defteri ve veya cebir defteri gibi defterlerin tümü bir sonraki yıl işlem yapılabilmesi için tüm sayfalarına sayı numaralı kaşe vurularak tasdik ediliyor.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi yıllardır Denizli’de de noterler Aralık aylarında işlerinin büyük bir bölümünü bu çalışmalara aktarıyor. Keza Denizli’de faaliyette bulunan binlerce işletmenin on binlerce defterinin, milyonları bulan sayfaları tek tek kentin noter çalışanları tarafından kaşelenip tasdik ediliyor.

İşte bu hummalı çalışmalar sırasında yaşamını defter ve belge tasdik işlemlerine adamış noter çalışanlarının inanılmaz pratikliği de görenleri şaşkına çeviriyor. Saniyeler içinde onlarca sayfayı hem de arada kaşe üzerindeki sayı numarasını değiştirerek kaşeleyip tasdik eden noter çalışanları, kazanılması zor bir beceri ediniyor.

Denizli 6. Noter’de müşterilerinin 2018 defterlerini tasdik ettiren Mali Müşavir Gökhan dikmen, noter çalışanlarının bu hummalı tasdik işlemini cep telefonuyla kaydedip, sosyal medya sayfasında paylaştı. Noter çalışanlarıyla bir de ekip olarak anı fotoğrafı çektirip onlara “teşekkür” eden Gökhan dikmen, birkaç yıla kadar tarih olacak bir çalışmayı da belgelemiş oldu.

İşletmeler için çok ciddi önem taşıyan bu kayıt defterleri artık bir süredir dijital ortamda tutulmaya başlandı. İnternet üzerinden tasdik çalışmalarının da yapıldı ülkemizde birkaç yıla kadar defterler ve tasdik işlemleri tamamen internet ortamına taşınacak.

Paylaşımı hakkında Denizlihaber.com’a konuşan Dikmen, “Yıllardır tanık olduğumuz görüntüler. Özellikle noter görevlisi arkadaşlarımızın tasdik işlemlerini, gerçekten büyük bir ustalıkla gerçekleştirdiklerini göstermek adına görüntüledim. Noterler gerçekten bu anlamda Denizli’nin önemli bir yükünü çekiyor. O arkadaşlarımızın işlemlerinin hiç de kolay olmadığını görüntülerden anlamak mümkün. Ancak günümüzde bu işlemler, artık yavaş yavaş dijital ortam geçiş yapılıyor. Üç beş yıl sonra bu görüntüler tamamen tarih olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı