REKLAMI GEÇ

Onlar Denizli’nin en iyi şoförleri

Onlar Denizli’nin en iyi şoförleri

Denizli’de öğrenci servislerinde ve halk otobüslerinde şoförlük yapan sürücüler arasında, yılın en iyi servis ve halk otobüsü şoförleri seçildi. Alanlarında, yılın en iyisi seçilen şoförler, plaketle ödüllendirildi.

/ DENİZLİHABER / 1 Ocak 2008 Salı, 01:00

Doğal Afetler ve Yol Güvenliği Eğitimi Derneği (DAYGED), Denizli Belediyesi işbirliği ile yeni bir eğitim etkinliği gerçekleştirdi. Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası, Denizli Servis Şoförleri Odası ve Denizli Özel Halk Otobüsü İşletmesi de bu etkinliğe sponsor olarak destek verdi.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu Konferans Salonu’nda 120 kişilik servis ve halk otobüsü şoförlerinden oluşan katılımcılara, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurettin Bilgen ve Trafik ve Çevre Uzmanı Tevfik Yusmak tarafından “Şoför davranışlarının psikoteknik analizi” konulu bir seminer verildi. Eğitimci Nurettin Bilgen konuşmasının ilk bölümünde DAYGED’in kuruluşu hakkında bilgi verdi. Bilgen konuşmasının ikinci bölümünde “Şoför davranışlarının psikoteknik analizi” başlıklı sunumunu yaptı. Bilgen, “Bu çalışmamızda temel amaç sürücülerin araba kullanma sırasında sergiledikleri olumsuz davranışları tespit ederek; bu davranışların nedenleri, etkileri ve çözüm yollarını ortaya koymaktır” dedi.

Trafik ve Çevre Uzmanı Tevfik Yusmak da trafik kazalarına karşı şoförlerin alması gereken önlemleri anlattı. Kazalarda sürücülerin asli kusurları üzerinde de duran Yusmak; kazaları önlemenin en etkili yolunun eğitim olduğunu örneklerle anlattı. Bu tür seminerlerin de bu amaçla tertiplendiğini belirtti.

Programın son bölümünde, alanında uzman kişilerden oluşan bir jüri tarafından öğrenci servisi şoförleri ve halk otobüsü şoförleri arasından, mesleki kurallara daha fazla uyan, taşıdığı yolcularla daha iyi ilişki ve davranış sergileyen, meslektaşları ve çevresiyle pozitif etkileşim ve işbirliği sergileyen, giyim kuşamıyla da örnek olan çok sayıdaki şoförlerimiz arasından seçilen yılın en iyi şoförlerine plaket verildi.

Yılın en iyi servis şoförü olarak Orhan Bağcı’nın seçildiği değerlendirmede, Süleyman Karasülük yılın ikinci en iyi servis şoförü, Erhan Kasar da yılın en iyi üçüncü servis şoförü seçildi.

İbrahim Öğütcan, yılın en iyi halk otobüsü şoförü seçilirken, Levent Altay bu alanda ikinci, Birol Gürcan da üçüncü seçildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı