REKLAMI GEÇ

Organ nakli bekleyen hükümlünün yakınları ceza ertelemesi istedi

Organ nakli bekleyen hükümlünün yakınları ceza ertelemesi istedi

Denizli’de, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan aldığı 5 yıllık hapis cezasından geriye 13 ayı kalan 50 yaşındaki Mehmet Kurttaş, siroz hastalığına yakalandı. Cezaevi şartlarının bakım için uygun olmadığını belirten yakınları, Kurttaş’ın karaciğer nakli olmazsa 5 aylık ömrünün kaldığını belirterek, bu nedenle ya kalan cezanın ertelenmesini ya da ev hapsine çevrilmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ocak 2016 Pazartesi, 13:09

 

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)
Adalet Mahallesi’nde oturan evli ve üç çocuk babası Mehmet Kurttaş, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan yargılandığı davadan 5 yıl hapis cezası aldı. İki yıl Kocabaş D Tipi Cezaevi’ne konulan, sonrasında Manisa E Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edilen Kurttaş, bu sırada siroz hastalığına yakalandı, karaciğer yetmezliği tespit edildi. Cezaevi ortamında sağlık durumu her geçen gün kötüye giden Kurttaş, belli aralıklarla çeşitli hastanelerde tedaviye de alındı. Kurttaş’a organ nakli gerektiği belirtildi. Bir süre önce 4 günlüğüne izinli olarak evine gönderilen Kurttaş, fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

denizli-organ-nakli-bekleyen-hukumlunun--yakinlari-af-istedi-ic-3

YAKINLARI ANLAYIŞ BEKLİYOR
Kurttaş’ın yeğeni Galip Aksungur, “Aldığı ceza nedeniyle iki yıl kapalı cezaevinde yattı. Daha sonra açık cezaevine gitti. Burada yatarken hastalandı, siroz ve karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gördü, ancak hastalığı daha da ilerledi. Eğer nakil olmazsa beş ay içinde yaşamını yitirebilir. Cezaevinde ölüme terk ediliyor. Kendi kendine yemek bile yiyemiyor. Biz kalan 13 ay hapis cezasının ertelenmesini ya da evde geçirmesini istiyoruz. Eşi ve çocuklarıyla birlikte geçirsin, yetkililerden bunu istiyoruz. Uygun organ bulunup, nakil olursa ve sağlığı yerine gelirse kalan cezasını tekrar çeker. Bugün akşama kadar Manisa’daki cezaevine teslim olmazsa, firar etmiş sayılacak ve kapalı cezaevine konulacak” dedi.

denizli-organ-nakli-bekleyen-hukumlunun--yakinlari-af-istedi-ic

Mehmet Kurttaş’ın eşi Ümmühan Kurttaş ise kocasının çok hasta olduğunu ve çocuklarının yanında olmasını istediğini belirterek, “Tek isteğimiz, eşimin cezasının ertelenmesi ya da evde çocuklarıyla geçirmesini istiyorum. Çünkü sağlık durumu çok kötü” dedi.

denizli-organ-nakli-bekleyen-hukumlunun--yakinlari-af-istedi-ic-1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı