REKLAMI GEÇ

Otizmli Çocuklar Projesi için buluştular

Otizmli Çocuklar Projesi için buluştular

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ve Öğrencileri, Sosyal Proje Geliştirme Dersi kapsamında Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi Yetkilileri ve Öğretmenleri ile ‘Otizmli Çocuklar Projesi’ kapsamında bir araya geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Nisan 2018 Pazar, 11:06

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin yetkilileri tarafından özel eğitim merkezinin fiziki alt yapısı, öğrencilere sunulan imkânları, ne tür eğitimlerin verildiği gibi konularında bilgiler verildi.

Dentaş Özel Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Söyelemezo otizmli çocuklarda birebir eğitimin önemine değinerek, PAÜ Eğitim Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’ndan özel eğitim merkezi için stajyer eğitimci talebinde bulundu. Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Seylemezo, otizmli çocukların iyi eğitim alarak topluma kazandırılmaları konusunda Pamukkale Üniversitesi’nin yaptığı çalışmalar ve sivil toplum kuruluşları ile gerçekleştirdiği işbirliklerinden dolayı teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, mevcut proje kapsamında ve geleceğe yönelik yapılacak çalışmalarda gerek eğitim öğretim faaliyetleri anlamında gerekse üniversitenin fiziki imkanlarından faydalanması hususunda Türkiye’nin ilk otizm dostu üniversitesi olarak destek vereceklerini ifade etti. Verilen özel eğitim ile otizmli çocukların topluma kazandırılabildiğinin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Dentaş Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Yetkililerine ve işbirliği kapsamında projeye destek veren PAÜ Öğretim Üyeleri ve öğrencilerine teşekkürlerini iletti.

Yorumlar

İbrahim MUMCUOĞLU   -  Bağlantı 9 Nisan 2018, 05:19

%98 Engelli oğlan babasıyım. Halihazırda Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Kaymakamlıkca hayata geçirilen “gölge öğretmen” uygulamasının bu okullarımızda uygulanması gerektiği kanaatindeyim. https://www.youtube.com/watch?v=qlqnaYpUODc

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı