REKLAMI GEÇ

Özkan Denizli’den seslendi

Özkan Denizli’den seslendi

Birkaç Kişiyiz Platformu Denizli Şubesi’nin konuğu olarak Denizli’ye gelen Gazeteci Yazar Tuncay Özkan, Ergenekon soruşturması ile AKP Hükümeti’ni eleştirdi. Özkan, Ergenekon soruşturması kapsamında “Sizi de içeri almasınlar” sorusu üzerine “Beni de alsınlar almazlarsa yüzlerine tüküreceğim” dedi.

/ DENİZLİHABER / 22 Mart 2008 Cumartesi, 01:00

Biz Kaç Kişiyiz Platformun konuğu olarak Denizli’ye gelen Gazeteci Yazar Tuncay Özkan, Bakbay Düğün Salonu’nda platform üyeleri ile bir araya geldi. Burada yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan Özkan, yaptığı konuşmada hükümet ve Ergenekon soruşturması hakkında sert açıklamalarda bulundu.

AKP Hükümeti’nin türban konusunu gündeme getirmekle, ülkeyi böldüğünü belirten Özkan

“İnsanlar türbanlı türbansız olarak bir ayrım içerisine sokulmakta. AKP Hükümeti yaptığı bu çalışmalar ile ülkeyi şeriat ülkesi haline getirdi. Okullarda Atatürk büstleri kaldırılıyor, öğrenciler öğretmenleri türbanlı olmadığı için tepkiler gösteriyor. Ülkenin durumu çok kötüye gediyor. Her kez dini inançları ile değerlendirilir hale geldi. Gezdiğim bazı yerlerde insanlar bizlere ‘Atatürk Müslüman değilmiş’ diyor. Ülke bu hale getirildi. Kimse din, türban üzerinden siyaset yapamaz. Buna artık bir dur dedemiz gerekiyor” dedi.

Son dönemlerde yapılan gözaltılar ve Ergenekon soruşturması hakkında açıklamalarda bulunan Özkan, Cumhuriyet Gazetesi’nden İlhan Selçuk soruşturma kapsamında gözaltına alınmasının ülkeyi ne hale getirdiğini gösterdiğini belirterek “Evinde bilgisayarı olmayan, tek başına yaşayan, 83 yaşındaki İlhan Selçuk gibi birinin gözaltına alınması bizleri derinden üzdü. 84 yaşındaki Selçuk’un evinden ise hiçbir şey bulamadıkları için kitaplarını götürmüşler. İşte AKP hükümetinin yüzü” dedi. Özkan; konuşması sırasında katılımcılardan birisinin “Sizi de içeri almasınlar?” diye seslenince; “Beni de alsınlar almazlarsa yüzlerine tüküreceğim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı