REKLAMI GEÇ

“PAÜ öğrencileri çok şanslı”

“PAÜ öğrencileri çok şanslı”

Ünlü Moda Tasarımcısı İdil Tarzi moda, tekstil, tasarım, pazarlama konularında PAÜ’lü gençlere bilgi ve birikimlerini aktardı ve Denizli’nin Dünya’nın önemli tekstil merkezlerinden birisi olması nedeniyle buradaki bir üniversitede okumalarının kendilerini çok şanslı kıldığını vurguladı.

/ DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2008 Çarşamba, 00:00

Pamukkale Üniversitesi 15. Yıl Şenlikleri kapsamında yapılan etkinlikler çerçevesinde Üniversitemize gelen Moda Tasarımcısı İdil Tarzi, ünlü giyim firması KAIA’nın oturum sponsorluğunda gerçekleştirdiği sunumunda moda ve tasarım sektöründe ciddi anlamda üreticilere ihtiyaç olduğunu belirterek, markalaşmanın şart olduğunu Çin krizinin herkese öğrettiğini vurguladı. Tarzi, Üniversiteli gençlere şunları söyledi; “Yeni bir şeyler bulmalısınız. Bu yeni tasarımları somut olarak ortaya koymalısınız ve her 6 ayda bir yeni bir şeyler üretecek yetkinliğe ulaşmalısınız. Ürettiğiniz moda ve tasarımlarda toplumsal, ekonomik, siyasal ve çevresel sorunlara duyarlı bir yaklaşım sergilemelisiniz.Ve modayı asla giyimde bir tarz olarak düşünmeyiniz.”

İdil Tarzi, 1993 yılında Marmara Üniversitesi Tekstil Bölümü’nden mezun olduktan sonra Londra’da Central Saint Martin’s School Of Art and Design’a daha sonramaster programını İtalya’nın ünlü moda okullarından Domus Academy’de tamamladı. Beymen Academia ödüllerini kazanan Tarzi’nin tasarımları Beymen Mağazaları’nda satışa sunuldu. 2003 yılında “Oriflame Türkiye’nin En Başarılın Kadın Ödülü”nü alan Tarzi, hedef kitlesini genç, dinamik ve yeni binyıla bilerek giren, bu bilince adapte olan kadınlar olarak gördü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı