REKLAMI GEÇ

PAÜ Teknokent ISIF’18’e damga vurdu

PAÜ Teknokent ISIF’18’e damga vurdu

Pamukkale Üniversitesi akademisyenleri tarafından geliştirilen 6 buluş, 3. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda (ISIF’18) yatırımcılarla buluşturuldu. Fuarda sergilenen 6 buluştan 5’i ödül kazandı. Çalışmalardan biri altın, dördü ise bronz madalya almaya hak kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Eylül 2018 Pazar, 16:10

Türkiye’nin gelişimine değer katacak buluş, AR-GE ve inovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluşturulması ve üretilen teknik bilginin ticarileştirilerek toplumun yararına sunulması amacıyla düzenlenen 3. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF’18, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve hedef kitlesini uluslararası ve ulusal; bireysel buluşçular, ar-ge merkezleri, üretici ve ticari firmalar, sanayiciler, girişimciler, patent ofisleri, özel veya devlet destekli araştırma enstitüleri, bilim parkları, teknoloji geliştirme bölgeleri, teknoloji transfer ofisleri, üniversiteler, mesleki yatırımcılar, inovasyon teşvikçileri gibi katılımcıların oluşturduğu 3. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’na (ISIF’18) Pamukkale Üniversitesi akademisyenlerinin geliştirdiği 6 ayrı buluşla katıldı.

Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş./Pamukkale Teknoloji Transfer Ofisi tarafından fuarda sergilenen buluşlar bilinirliğine katkı sağlanması ve ticarileştirilebilmesi adına yatırımcılarla buluşturularak, uluslararası jüri kurulu tarafından değerlendirildi.

Uluslararası jüri kurulu tarafından değerlendirilen Pamukkale Üniversitesi akademisyenlerine ait 6 buluştan; M. Serhat Duras, Okan Kümüş ve Egemen Mert’e ait olan “Akülü Tekerlekli Sandalyeler İçin Isıtıcılı Muhafaza Kutusu” adlı buluş altın madalya kazandı.

Fuarda ayrıca Prof. Dr. Sevgi Özkan ve Dr. Çiğdem Akduman’a ait olan “Nanolifli Yüzeye Sahip Bir Topuk Aparatı”, Doç. Dr. Engin Çetin’in “Fotovoltaik Santrallere Yönelik Dizi İzolasyon Hatası Tespit Cihazı”, Doç. Dr. Hidayet Argun’un “Doğal Mikroorganizmalar Yardımı ile Atık Şeftali Posasından Karanlık Fermentasyon ile Hidrojen Gazı Üretimi”, Arş. Gör. Mehmet Duray ve Dr. Emre Başkan’a ait olan “Pozisyon Duyusu Ölçüm Cihazı ve Ölçüm Yöntemi” adlı buluşlar bronz madalya almaya hak kazandı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Teknokent Yönetici A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. İlhan Küçükkaplan akademisyenleri fuarda yalnız bırakmadı.

Fuarın ardından bir değerlendirme yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “2018 İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda sergilediğimiz patentlerinin Pamukkale Üniversitesi’ne ait olan 6 çalışmadan 5’i ödül aldı. Hocalarımız ve çalışmalarının bu uluslararası platformda göstermiş olduğu önemli başarının haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Pamukkale Üniversitesi’ni böyle önemli bir platformda temsil ederek, başta üniversitemizin adını kazanılan madalyalarla taçlandıran hocalarımız olmak üzere, emeği geçen tüm hocalarımızı tebrik ederek başarılarının devamını dilerim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı