REKLAMI GEÇ

Rektör Bağ, İsrail Parlamentosu’nu eleştirdi

Rektör Bağ, İsrail Parlamentosu’nu eleştirdi

PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ, İsrail Parlamentosu’nda kabul edilen ‘Yahudi Ulus Devleti Yasası’ hakkında açıklama yaparak, “İki devletli çözüm vizyonunun ortadan kaldırılmasını amaçlayan söz konusu yasayı kınıyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2018 Salı, 15:52

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Hüseyin Bağ , İsrail Parlamentosu’nda kabul edilen Yahudi Ulus Devleti Yasası ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Rektör Bağ, söz konusu yasanın, evrensel hukuk ilkeleri ile çatıştığını belirterek, “İsrail Parlamentosu’nda çok az bir oy farkıyla kabul edilen Yahudi Ulus Devleti Yasası, Birleşmiş Milletlerin yasal ve ahlaki sistemiyle çatışmaktadır. Bu yasa ile İsrail vatandaşı Filistinlilerin hakları yok sayılmakta, Arapça resmi dil statüsünden çıkarılmakta, İsrail’in işgal altında tuttuğu Kudüs şehri başkent olarak ilan edilmekte, 1948’de yerlerinden çıkartılan Filistinlilere geri dönüş hakkı verilmezken, dünyanın her yerinden geri dönüş hakkı yalnızca Yahudilere verilmekte ve Birleşmiş Milletler kararlarıyla hukuk dışılığı tescil edilmiş yerleşimler teşvik edilmektedir” diye konuştu.

Bağ, “Bilim insanları olarak İsrail Parlamentosu tarafından kabul edilen, fiili olarak Filistin’de sürdürülen işgale ve hukuk dışı uygulamalara yasal zemin hazırlanmasını ve iki devletli çözüm vizyonunun ortadan kaldırılmasını amaçlayan söz konusu yasayı kınıyoruz’’ diyerek açıklamalarına son verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı