REKLAMI GEÇ

SERMAYELERİ EMEK, İSTEKLERİ EŞİTLİK

SERMAYELERİ EMEK, İSTEKLERİ EŞİTLİK

Türkiye’de ilk kez 1923 yılında kutlanmaya başlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili mesaj yayınlayan Denizli protokol üyeleri, tüm işçilerin bayramını kutlayarak, barış, kardeşlik ve dayanışmanın daha da güçlenmesi dileğinde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2016 Pazar, 10:05

Avustralyalı taş ve inşaat işçilerin, günde sekiz saatlik iş günü için başlattıkları mücadele, 1890 yılından beri tüm dünyada “Birlik, mücadele ve dayanışma günü” olarak kutlanmaya başladı. Türkiye’de ilk kez 1923 yılında kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili yazılı açıklamada bulunan Denizli protokolü, tüm işçilerin bayramını kutladı.

TİN: ÖNEMLİ BİR GÜN
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle mesaj yayımladı. Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında en önemli rolün işçi ve emekçilere ait olduğunu söyledi. Şahin Tin, “Dünya’da işçi ve emekçilerimiz tarafından birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan 1 Mayıs çalışanlarımızın sorunlarının dile getirilmesi ve çözüm yollarının tartışılmasına vesile olması bakımından son derece önemli bir gündür. Sendikalarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, işletmelerimizin ve çalışanlarımızın işbirliği içinde yürüttüğü çalışmalar şüphesiz ülkemizi daha iyi noktalara taşıyacaktır” dedi.

BASMACI: RESMİ TATİL OLMASI SEVİNDİRİCİ GELİŞME
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, pek çok ülkede, işçi hareketinin sosyal ve ekonomik kazanımlarını bayram olarak kutladığı 1 Mayıs’ın, Türkiye’de de resmi tatil ilan edilmesini, toplumsal barışa hüviyet kazandırmak adına sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti. Basmacı, “Emekçilerin, demokratik hak ve özgürlükleri için canları pahasına verdikleri mücadelenin simgesi olan 1 Mayıs’ı içtenlikle kutlarken; bu yıl da isteklerini, sıkıntılarını alanlarda kararlı biçimde, barış, sevgi, dostluk içinde dile getirebilmelerini, bayramın özüne uygun biçimde kutlanmasını diliyorum” dedi.

ZOLAN: 1 MAYIS HAK ARAYIŞININ SİMGESİ
İşçi ve emekçilerin hak arayışlarının mücadelesini simgeleyen 1 Mayıs’ın barış, kardeşlik ve dayanışmanın daha da güçlenmesine vesile olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işçi ve emekçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz, işçisi, emekçisi, memuru, esnafı, sanayicisi ve işvereniyle el ele vererek dayanışma içerisinde olan bir Türkiye’nin daha zengin ve müreffeh bir ülke olacağına inanıyoruz” temennisinde bulundu.

FİLİZ: ALIN TERİ VE EMEK EN YÜCE DEĞERDİR
AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz,1 Mayıs’ın şiddetin, kavganın günü değil, birliğin beraberliğin dayanışmanın mücadelenin barışın kardeşliğin demokrasinin ve baharın günü olması dileğinde bulunarak şunları söyledi:
“ Her alanda güçlü bir Türkiye, Emekçisi, üreteni, çiftçisi, sanayicisi ve iş adamları ile hep beraber el ele vererek çalışması ile mümkün olmaktadır. Her zaman söylediğimiz gibi bizler için alın teri ve emek en yüce değerdir. Çünkü bizler insana değer veren, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören bir anlayışa sahibiz. Her türlü şartta emek veren işçi kardeşlerimizin sadece yılın belli bir gününde değil, her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim.”

İLHAN: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN SAĞLANDIĞI BİR TÜRKİYE
Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili mesajında şu ifadelere yer verdi: “Emeğe ve çalışan haklarına daha saygılı, daha iyi standartlarda bir iş hayatı olan, iş sağlığı ve güvenliğinin daha çok sağlandığı, kadın istihdamının daha da arttığı, kayıt dışı ekonomi unsurlarının hiç olmadığı, işçi ve işveren ilişkilerinin daha iyi olduğu bir demokratik ülke hayaliyle; en yüce, en kutsal değer olan emeğin, dayanışmanın, iyiliğin, birliğin ve güzelliğin birleştiği 1 Mayıs’ta tüm emekçilerin 1 Mayıs ‘Emek Ve Dayanışma’ Günü’nü kutlarım.”

KEÇECİ: ÜRETİMDE İŞÇİNİN ÖNEMİ BÜYÜKTÜR
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ise 1 Mayıs ile ilgili mesajında “Ülkemizde katma değer üretilmesi için hem sanayi hem de emek birbirinin tamamlayıcısıdır. Üretimde işçinin önemi muhakkaktır ve 1 Mayıs, tüm çalışanların emeklerinin vurgulandığı bir gündür. Çalışan vatandaşlarımızın birlik, beraberlik ve dayanışma günü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, huzur içinde, coşkuyla kutlamasını temenni ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı