REKLAMI GEÇ

Simitçinin engellilere örnek desteği

Zaman zaman simitçilik zaman zaman da ayakkabı boyacılığı yapan 46 yaşındaki Hamdi Yılmaz, engellilerle ilgili haberleri 6 yıl boyunca biriktirdi ve engellilerin azim dolu öykülerini, açtığı sergide Denizli halkı ile paylaştı. Yılmaz, asıl engelin beyinlerde olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2008 Salı, 00:00

Yıllarca seyyar simitçilik ve ayakkabı boyacılığı yapan ve 6 yıldır da kendisini engelli vatandaşlara adayan Simitçi Hamdi Yılmaz, engellilerle ilgili topladığı resim ve haberleri bir sergi ile Denizli halkına sundu. Denizli Belediyesi girişinde, birikimlerini Denizli halkıyla paylaşan Yılmaz, “Yıllarca yoksulluk, çaresizlik ve zorluklar içinde yaşadığım için bu tür bir çalışma yaptım. Kendim engelli olmasam da yaşadığım zorluklar beni çok etkiledi. Bu zorlukların bana engel olamayacağını, adeta bir engelli vatandaşımız gibi benimseyip düşünerek bir çalışma yaptım. 6 yıldır özenle biriktirip seçtiğim gazete haberleri ve resimlerleri, Engelliler Haftası nedeniyle sergiliyorum. İlk olarak “Kim ne yapsın senin anılarını simitçi” adlı bir kitap yazdım. Daha sonra resim ve haber sayfalarını kesip biriktirmeye başladım. İlk sergimi geçen sene aralık ayında açmıştım. Bu ikinci sergimi de yeni bir kitapla açtım. Çok yakında baskıdan çıkacak olan “Engel tanımayan özel insanlar” adlı kitabımın tüm gelirlerini, Engelliler Vakfı’na bağışlayacağım” dedi.

Aydın’da iş bulamayıp Denizli’ye gelen Yılmaz, burada da beklediği olanakları bulamayınca çocukluğunda yaptığı mesleği olan seyyar simit satıcılığına başlamış. Askerlik görevinden sonra profesyonel tiyatrocularla Anadolu turnesine çıkan Yılmaz, halk eğitim merkezlerinde tiyatro dersleri alıp ve bazı tiyatro oyunları ve filmlerde figüranlık yapıp Denizli Belediyesi’nin sponsorluğunda çekilen “Bir yaz gecesi rüyası” isimli tarihi ve çocuk filminde Nasrettin Hoca’yı canlandırdı. Kendi tabiriyle ‘Bulaşıkçılık, amelelik, seyyar satıcılık, simitçilik, ayakkabı boyacılığı, komicilik’ yapan Hamdi Yılmaz, 7 yıldır Denizli’de olduğunu belirtirken artık iş aramadığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı