REKLAMI GEÇ

Sinema Pasajı’ydı Şemsiye Pasajı oldu

Sinema Pasajı’ydı Şemsiye Pasajı oldu

Sinemada çıkan yangının ardından işleri durma noktasına gelen SGK İşhanı esnafı, vatandaşları çekmek için ilginç bir düzenleme yaptı. İşhanının tavanını rengarenk şemsiyelerle süsleyen esnaf, fotoğraf çektirmek için gelenlerin işlerini hareketlendirdiğini söylüyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2014 Çarşamba, 14:35

2012 yılında sinemada çıkan yangınla Belediye Sanat Merkezi kül oldu. O yangın sonrasında SGK İşhanı da eski hareketli günlerini arar oldu. Kuş uçmkaz kervan geçmez köhne bir yer haline gelen işhanında faaliyet gösteren esnaf, müşteri çekmek için ilginç bir yöntem buldu. Yanıbaşında sanat merkezi inşaatının devam ettiği işhanının tavanını rengarenk şemsiyelerle süsleyen esnaf, soğuk duvarlara ilginç bir görünüm kazandırdı.

Esnaf, bu görüntünün büyük ilgi çektiğini, görmek ve fotoğraf çekmek için gelenlerin bile işlerine yeniden hareket getirdiğini söylüyor. Esnaf Rıdvan Günkaya, “Pasajı kendi imkanlarımızla ayakta tutmaya çalışıyoruz. İşlerimiz durgun, pek uğrayan olmuyor. Aklımıza bu rengarenk şemsiyeleri dizmek geldi ve şu an istediğimiz ilgiyi almaya başladık. Ancak bizim çatı sorunlarımız da var. İlgili birçok kurum gelip bakmıyorlar. Biz de yine bu meseleyi burada bulunan esnaf arkadaşlarla birleşerek çözeceğiz. Bundan böyle sinema pasajı yerine şemsiye pasajı ismini kullanacağız” dedi.

Yorumlar

göktunç   -  Bağlantı 6 Ekim 2016, 13:50

şemsiye için http://www.semsiyeci.com u ziyaret edebilirsiniz bence başarılı bir proje ama artık çok fazla var değişik konseptler bulunmalı

RIDVAN GÜNKAYA   -  Bağlantı 18 Aralık 2014, 15:11

şemsiyelerin ters durmasının sebebi dünyayla ilgisi yok kapalı alanı yapılabilecek en doğru şekil buydu defalarca denendi analizi yapıldı .Yaptığımız çalışmanın başarılı olduğunu gördük yorumlarınız için teşekkür ederiz.

RIDVAN GÜNKAYA   -  Bağlantı 18 Aralık 2014, 15:07

Önce emeğe saygı gösterelim sonra biz zaten her türlü eleştriye açığız ..biz denizlide ilkini yaptık siz yaratıcı fikirlerinizle daha iyisini yapmanızı isteriz ..eleştiri yapmak için yapmayalım lütfen..

Sadık Emre Çaputçu   -  Bağlantı 18 Aralık 2014, 12:36

Bu arada bu uygulama keşke kapalı bir işhanı yerine açık havada, popüler bir sokakta yapılsa… illa daha önce yapılan onlarca örneği taklit edercesine şemsiye koymaya da gerek yok…

yaratıcılık olsun yeter

Sadık Emre Çaputçu   -  Bağlantı 18 Aralık 2014, 12:35

Ayrıca şemsiyelerin dümdüz asker taburu gibi sıralanması pek estetik değil, biraz dağınık olsa daha estetik ve doğal durur…. daha güzel olur

Üniversitedeki güzel sanatlar fakültesi hocalarından destek istenebilir…

Sadık Emre Çaputçu   -  Bağlantı 18 Aralık 2014, 12:33

Esnafa naçizane bir tavsiye, dünyadaki örneklerine ve özellikle Portekiz’deki orijinaline baksınlar. Ayrıca şemsiyeler niye ters duruyor:)?? dünya gider mersin’e biz gideriz tersine mesajı mı var:)

vatandaş   -  Bağlantı 17 Aralık 2014, 19:34

Antalya ve Malatya’daki şemsiye sokaklardan esinlenilmiş…

Volkan   -  Bağlantı 17 Aralık 2014, 17:02

Çok güzel olmuş.Böyle güzelliklerin şehrimizde artarak devam etmesi dileğiyle.Tebrikler,bol kazançlar…

edi   -  Bağlantı 17 Aralık 2014, 14:46

reklam şart

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı