REKLAMI GEÇ

Sri Lanka’da Denizli rüzgarı estirdi

Sri Lanka’da Denizli rüzgarı estirdi

Denizlili gezgin Mehmet Han, uzak diyarlarda ilin tanıtımını yapıyor. Tanzanya’dan Küba’ya, Avrupa’dan ABD’ye birçok ülkeye turist olarak giden Mehmet Han’ın yolu bu kez Sri Lanka’ya düştü. Gittiği her yerde Denizli’nin tanıtımını yapan gezgin, bu geleneği Sri Lanka’da da sürdürüp Tavas Zeybeği ve harmandalı çaldı, kentte üretilen gazozdan içirdi, Denizlispor forması ve kaşkolu dağıttı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2016 Pazartesi, 14:16

Kendisini “gezgin” olarak nitelendiren ve seyahat etmeyi seven Denizlili Mehmet Han, bu kez rotayı Hint Okyanusu’nda 21 milyon nüfuslu bir ada ülkesi olan Sri Lanka’ya çevirdi. “Dünyayı gezip görme ve araştırma merakım var. Bu amaçla birçok ülke ve şehirlere seyahat ettim” diyen Han, turist olarak gittiği Sri Lanka’yı hem gezdi hem Denizli’nin turizm elçisi gibi çalıştı.

denizli-mehmet-han-sri-lanka-denizli-ruzgari-1

İLK SÜRPRİZ TAVAS ZEYBEĞİ
Tavaslı olan ve halen yaşadığı Hollanda’da yaşamını sürdüren Mehmet Han, Denizli sevgisini uzak diyarlara taşıdı. Sri Lanka’da şehirlerarası otobüs terminaline giren Han, gideceği güzergaha sefer yapan otobüse bindi. İlk işi de cebinde taşıdığı USB’yi çıkarıp aracın teybine takmak oldu. Çalan Tavas Zeybeği’ni de bir solukta yolculara anlattı.

HARMANDALI DİNLETTİ
Yolculuk sırasında yemek ihtiyacını karşılamak üzere girdiği restoranda da boş durmayan Denizlili gezgin, bu kez orada bulunan müşterilere ünlü halk oyunlarımızdan harmandalıyı dinletti. Yerel halktan bazılarının çalan müziğin ritmine el hareketleriyle uyup eşlik ettiği görüldü.

DENİZLİSPOR FORMASI VE GAZOZU
Sri Lank gezisinin her adımında Denizli ile ilgili tanıtımlar yapan Mehmet Han, karşılaştığı yerel halk ile sohbet etti. Bazılarına Denizlispor forması giydirdi, yeşil siyahlı kulubün kaşkolunu dağıttı. Bu arada Denizli’de üretilen ve en ünlü yerel markalardan olan Zafer gazozu da ikram etti.

TAVASLI GEZGİNİN GİTTİĞİ ÜLKELER
Hollanda’nın Hengelo kentinde doğan Mehmet Han, ilköğretimini Tavas’ta yaptı. Yeniden Hollanda’ya dönüp lisan ve bilgisayar alanında eğitimi aldı. Halen Hollanda’da bilgisayar perakendecilik sistem yöneticisi olarak çalışıyor. Bugüne kadar Peru, Tanzanya, Vietnam, Küba ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Portekiz, İtalya, İspanya, İngiltere, Fransa, Almanya ve Belçika’yı gezip gördü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı