REKLAMI GEÇ

TEKKE KÖYÜ BOŞALTILDI

TEKKE KÖYÜ BOŞALTILDI

Sarayköy’de başlayan orman yangını yerleşim alanlarını tehdit etti. Tekke Köyü tedbir amaçlı boşaltıldı. Yangına müdahale asgari boyutta.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2017 Pazartesi, 20:21

Gündüz saatlerinde Sarayköy’ün Kabaağaç Mahallesi’nde başlayan orman yangını, ekiplerin tüm müdahalelerine rağmen kontrol altına alınamadı. Rüzgarın da etkisi ile süratle yayılan yangın yerleşim alanlarını da tehdit etmeye başladı.

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü önce iki uçak ile müdahale ettiği yangına bölgedeki diğer ekiplerden de yardım alarak müdahalesini sürdürmeye çalışıyor.

BÖLGE MÜDÜRÜ EKİPLERİN BAŞINDA
Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu yangının başladığı ilk andan itibaren Sarayköy’de acil durum üssü kurdu. Buradan tüm ekiplerin çalışmalarını yöneten Korucu, yoğun duman nedeniyle bazı ekiplerini geri çekmek zorunda kaldı.

İki uçağın yanı sıra iki helikopter ve 6 arazöz ile müdahale edilen yangın bir türlü kontrol altına alınamadı. Çok sayıda orman yangın ekibinin de dahil olduğu operasyondan sonuç alınamamasının nedeni şiddetli rüzgar olarak gösteriliyor. Bazı orman yangın ekibi üyeleri duman zehirlenmesi tehlikesi atlattı.

Bu sırada dumanın altında kalan 143 kişinin yaşadığı Tekke Köyü tamamen boşaltıldı. Acil kurtarma ekipleri köyde kimsenin kalmadığından emin olana kadar tek tek tüm evlerin kapılarını çaldı.

HAVADAN MÜDAHALE SEKTEYE UĞRADI
Hava şartları yangın söndürmede kullanılan uçak ve helikopterlerin de işini güçleştiriyor. Sarayköy’e yapılan sorti sayısında düşüş gözlendi. Bu arada Kabaağaç Köyü’nün de tahliye edildiği iddiası ortaya atılsa da Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya bu bilgiyi teyit etmedi.

Akkaya yangına müdahalenin sürdüğünü fakat çalışmaların koşullar nedeniyle yavaşladığını doğruladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı