REKLAMI GEÇ

Trafik kazası sonrası beklemeye son

Trafik kazası sonrası beklemeye son

Yayınlanan genelge ile 1 Nisan 2008’den sonra, hasarlı trafik kazalarında, bazı durumlar hariç, polisin gelmesi beklenmeyecek. Taraflar, sorunu sigorta şirketleri aracılığıyla çözebilecek.

/ DENİZLİHABER / 21 Şubat 2008 Perşembe, 01:00

Hasarlı trafik kazalarında, bazı durumlar hariç, trafik polisinin beklenmesine gerek kalmayacak. Konuyla ilgili yayınlanan genelge, 1 Nisan 2008’de yürürlüğe girecek. Genelgeyle ilgili olarak bilgi vermek üzere, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, Denizli’deki sigorta şirketi temsilcileri ile bir toplantı yaptı. İl Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya,

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Engin Ulusoy, Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Kocatürk, Denizli Sigortacılar Derneği Başkanı Sadık Başeren ve çok sayıda sigorta şirketi temsilcisi katıldı.

Erkan, 1 Nisan’da yürürlüğe girecek genelge ile bazı hasarlı kazalarda, artık trafik polisinin beklenmesine gerek olmayacağını ve tarafların sorunu sigorta şirketleri aracılığı ile çözebileceğini söyledi. Hasarlı trafik kazalarında, tarafların başvurduğu sigorta şirketlerinin, en geç kazayı takip eden iş günü sonuna kadar, tutanağı ve varsa fotoğrafları elektronik ortamdan TRAMER’e ileteceklerini belirten Erkan, “TRAMER, hak sahiplerinin tutanak incelemesi başvurularının hangi aşamada olduğunu internet üzerinden öğrenmelerini sağlayacak olan altyapıyı da kuracak” dedi. Erkan, hangi hasarlı trafik kazalarında trafik polisinin bekleneceğine ilişkin bilgi de verdi. Erkan, “Meydana gelen maddi hasarlı trafik kazalarında sigorta şirketleri sadece: Sürücü belgesi olmadan araç kullanılıyorsa, sürücü belgesi yetersiz ise, yaş küçükse, kişinin alkollü ya da akıl sağlığı şüphesi varsa, kamu kurumlarına ait araç ise, kamu kurumlarına ait eşyalar zarar görmüş ise, trafik kazasında sadece 3 öncü kişilere ait eşyalara zarar geldiyse, aracın sigortası yok ise ve trafik kazası ölüm ya da yaralama ile sonuçlanmışsa direkt trafik ekiplerine bilgi verilecek ve ekiplerin gelmesi beklenecek. Bu durumlarda, trafik ekipleri gelmeden sigorta şirketleri hiçbir çalışma yapmayacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı