REKLAMI GEÇ

TÜİK, basını bilgilendirdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ‘İstatistik Okur-Yazarlığı Programı’ kapsamında, basın mensuplarına yönelik bilgilendirme seminerleri düzenliyor. TÜİK Denizli Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen ilk seminerin konusu ise, ‘işgücü, istihdam ve işsizlik istatistikleri’ oldu.

/ DENİZLİHABER / 17 Aralık 2007 Pazartesi, 01:00

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ‘İstatistik Okur-Yazarlığı Programı’ kapsamında, çeşitli kullanıcı kesimlerine yönelik bilgilendirme seminerleri gerçekleştiriyor. İlk olarak, istatistik okuma konusunda basın mensupları için seminerler düzenleyen TÜİK’in ilk seminerinin konusu ise, ‘İşgücü, istihdam ve işsizlik istatistikleri’ oldu. Seminerler, 26 bölgede eş zamanlı olarak düzenlendi. Seminerin açılış konuşmasını, Ankara’dan interaktif olarak yapan TÜİK Başkanı Doç. Dr. Ömer Demir, seminerlerin amacının, istatistik verilerini kamuoyuna aktaran basının, bu konuda bilgilendirilmesi olduğunu belirtti.

‘Bilinçsiz yapılan eleştiriler bizi kırıyor’

Türkiye İstatistik Kurumu’nun elde ettiği verilerin, ülkemizin haritası olduğuna dikkat çeken Demir, ulaştıkları verileri, rakamlara dönüştürerek Türkiye’nin yurt içi ve yurt dışındaki varlığını kamuoyuyla paylaştıklarına vurgu yaptı. Demir, “Biz, elde ettiğimiz verileri belgeleyerek, gerçeklerin kayıtlara geçmesini sağlıyoruz. Basın mensupları da, bu belgeleri halkla paylaşıyor. Fakat zaman zaman, hak etmediğimiz eleştirilerle karşı karşıya kalıyoruz. Biz de bu durumu ortadan kaldırabilmek için, bu seminerleri düzenlemeye karar verdik” diye konuştu.

Aydın ve Muğla’nın da bağlı olduğu TUİK Denizli Bölge Müdürü Murat Tuncel de İstatistik Kurumu’nun mutfağında yaşananların basın tarafından daha kolay anlaşılabilmesi açısından bu seminerlerin son derece faydalı olacağının altını çizdi. Her ay düzenli olarak düzenlenecek olan seminerlerin konuları; dış ticaret istatistikleri, satın alma gücüne ilişkin istatistikler, fiyat istatistikleri ve gelir dağılımı istatistiklerinden oluşacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı