REKLAMI GEÇ

Oktay: İşsizlik boşanmaları tetikliyor

Oktay: İşsizlik boşanmaları tetikliyor

Türkiye’de olduğu gibi, Denizli’de de 35-45 yaş grubundakiler iş bulma sorunu ile karşı karşıya. Denizli’de 35 yaş sonrası vatandaşların işten çıkarıldığını ve gün geçtikçe bu rakamın büyüdüğünü belirten Türk-İş Denizli Temsilcisi Recep Oktay, 35 yaş üzeri vatandaşların iş bulamadığı için evine ekmek götüremediğini ve boşanmaların da ardından geldiğini söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 13 Kasım 2016 Pazar, 12:14

Ülke genelindeki olduğu gibi Denizli’de de işsizlik rakamlarının arttığına işaret eden Türk-İş Sendikası Denizli Temsilcisi Recep Oktay, Denizli’de işsizliğin giderek arttığını, en çok işsizin 35-45 yaş grubunda olduğunu, bunun da 19-20 yaş arası istihdama devletin sağladığı teşvik ve desteklerden kaynaklandığını ifade etti.

“VASIFLI DEĞİLSE İŞ BULAMIYOR”
İşten çıkarılan ve vasıflı olmayanların iş bulmasının her geçen gün daha da zorlaştığını vurgulayan Oktay, “Mümkün olduğu derecede biz bunu İl İstihdam Kurulu’nda ve diğer toplantılarda dile getirmeye çalışıyoruz. İŞKUR’a araştırma yaptırıyoruz. 35 yaşın üzerinde ne kadar çalışmayan arkadaşımız var, bunun tespitlerini yaptırıyoruz. Bu tespitler sonucunda işler daha çok meydana çıkacaktır” dedi.

“BOŞANMALAR ARTIYOR”
İş bulamayan 35-45 yaş arasındaki kişilerin evine ekmek götüremediği için çok büyük sıkıntılar yaşadığını anlatan Oktay, “Aile geçimsizliği, ayrılmalar, boşanmalar yaşıyorlar. Böyle bir gündem oluşturulursa 35 yaş üzerindeki vatandaşlara devlet tarafından destek verilebilir. Devlet 35 yaş üzerindeki vatandaşlar için istihdam sağlanması için teşvik yaparsa yani önergeler olursa bu ailelerimizin de yüzü güler” diye konuştu.

“İŞVEREN İŞÇİLERİN TEPESİNE BİNİYOR”
Sendikalı olan işyerlerinde işçilerin daha az sorunla karşılaştığını kaydeden Oktay, “Sendikalı işçilerin işe giriş ve çıkış saati bellidir. İşveren mesai yapılacaksa önceden haber verir. Hafta sonu çalışması olacaksa 3 gün önceden bildirir. Ama sendikasız çalışanlara bu bildirim işten çıkacağı saatlerde söyleniyor. İşçinin hiçbir söz hakkı yok. Çalışırsan çalış, çalışmazsan yarın gelme mantığı hakim. Bu her işveren için söylenemez ama yüzde 80’i için geçerli. İşçi daha özenli titiz çalışırken, işveren daha çok tepesine biniyor. Bizim işçilere ulaşmamız çok zor oluyor. ‘Sendikaya üye olursanız sizi kapının önüne bırakırız’ mantığı ile hareket ettikleri için örgütlenmede sıkıntısı çok büyük. Beni organizede gördükleri zaman servisleri içeriye çektiriyorlar. İşçilerle kenarlarda köşelerde gizli yerlerde görüşebiliyoruz” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı