REKLAMI GEÇ

Yunus Emre 770 ‘inci doğum yılında anıldı

Yunus Emre 770 ‘inci doğum yılında anıldı

Yunus Emre doğumunun 770. yılında Denizli Belediyesi ve Yunus Emre Gönülleri derneğinin ortaklaşa düzenledikleri bir programla anıldı.

/ DENİZLİHABER / 24 Mart 2010 Çarşamba, 16:08

Denizli Belediyesi ile Yunus Emre Gönüllüleri Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen programda Doğumunun 770. yılında Yunus Emre’yi anma etkinlikleri Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda yoğun katılım ile gerçekleştirildi. İlahi ve şiirlerin okunduğu anma programında konuşan Yunus Emre Gönüllüleri Derneği Başkanı Avukat Mümtaz Sami Özok yaptığı sunum ile Yunus Emre’nin yaşantısını ve eserlerini anlattı. Denizli Belediye Konservatuarı sanatçıları tarafından söylenen ilahiler ve şiirler dinleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Yunus Emre anlayışının yeni nesillere aktarılması için çalışmaların devam ettirildiğini belirten Yunus Emre Gönüllüleri Derneği Başkanı Özok ” Bizler Pirimiz Yunus Emre’nin fikirlerini, anlayışını ve hayata verdiği güzellikleri yeni nesillere anlatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yunus Emre eserlerinin okunması ve yaygınlaşması için yeni projelerde önümüzdeki günlerde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yunus Emre’nin doğumunun 770.yılı dolayısı ile Denizli Belediyemizin katkıları ile hazırlanan programımızda Yunus Emre şiirleri ve ilahilerini söyleyen Konservatuar sanatçılarına teşekkür ederim” dedi.
Anma etkinlikleri sırasında salona izleyici olarak gelen Yunus Coşkun ve Emre Coşkun isimli ikiz kardeşleri sahneye alan Yunus Emre Gönüllüleri Başkanı Av. Mümtaz Sami Özok Yunus Emre’nin ismini taşıyan ikiz kardeşlere isimlerinin değerini bilmesini nasihat etti. Tören ilahi ve şiir ezgilerinin ardından sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı