REKLAMI GEÇ

Denizli Cumhuriyet’e sahip çıktı

Denizli Cumhuriyet’e sahip çıktı

Denizli adeta kırmızı-beyaza büründü. Denizli Demokrasi Platformu’nun önderliğinde düzenlenen geleneksel Cumhuriyet Yürüyüşü’ne ellerinde ay yıldızlı bayraklarla katılan binlerce Denizlili Cumhuriyet coşkusu yaşıyor. Yürüyüşe katılan gruplar sıkı güvenlik önlemleri arasında, üst aramaları yapılarak toplanma alanına alındı. Saatler 19.45’i gösterdiğinde ise tarihi yürüyüş başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2015 Perşembe, 19:22

Engin Ünal-Şengül Boz-Büşra Kuru

Denizli’de 26 sivil toplum örgütü ve siyasi partinin katılımıyla oluşturulan Demokrasi Platformu, geleneksel Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirdi. Demokrasi Platformu’nun çağrısı karşılık buldu, binlerce Denizlili saat 19.00’da Atatürk Stadyumu önünde toplanmaya başladı.

arama-ic
Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen Cumhuriyet yürüyüşlerinde görülmemiş bir şekilde sıkı güvenlik önlemi alan polis, Atatürk Stadı önündeki toplanma noktasını çevreledi ve alana girecek olanları sıkı bir üst aramasından geçirdikten sonra aldı.
Ellerinde ay yıldızlı Türk bayrağı ve Atatürk portreleri taşıyan kalabalık, Atatürk Stadı önünde her dakika daha da artıyor. 

lise-ic

19.45
Denizli Atatürk Stadı önünde toplanan gruplar sat 19.45’te Lise’ye doğru yürüyüşe geçti. Tarihi anlarından birine tanıklık eden Denizli, her geçen dakika daha da artan kalabalığın Cumhuriyet’e sahip çıkan sloganları ile inliyor. Yürüyüşe katılanlar, dev Türk Bayrağı taşıyor.

yuruyus-ic-1

20.00
Yürüyüşe katılan gruplar Lise Caddesi’nden Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne döndü. Mahşeri kalabalık, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Denizli uyuma bayramına sahip çık”, “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganları atıyor. Yürüyüşe katılmayan vatandaşlar da evlerinin balkonlarından ve camlarından yürüyüşe destek veriyor.

kibrissehitleri-ic

20.05
Yalnızca Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri taşıyan grup, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden Emek Caddesi’ne yöneldi. Yürüyüşe katılan gruplar, iktidar aleyhine sloganlar da atıyor.
Yürüyüş yolunun trafiğe kapatılması nedeniyle Lise Caddesi’nden Delikuliçınar Meydanı’na kadar araç kuyrukları oluştu.

istiklal-ic

20.18
Denizli’de Cumhuriyet yürüyüşüne katılan gruplar, Emek Caddesi’nden, İstiklal Caddesi’ne döndü, Delikliçınar’a yöneldi.

emek-ic

20.30
Cumhuriyet Yürüyüşüne katılan gruplar Delikliçınar Meydanı’na yaklaştı. Kalabalık sel gibi akıyor.

20.35
Yürüyüş kolu Delikliçınar Meydanı’na ulaştı. Grubun bir ucu ise hala Suluköprü’de.

ANONS

20.40
Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılan grupların tamamı Delikliçınar Meydanı’na ulaştı. Yürüyüşün finali için tüm katılımcılar meydanda toplanması bekleniyor.

20.43
Cumhuriyet Yürüyüşüne katılanlar, Delikliçınar Meydanı’nda Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşunda bulunuyor.

cinar-ic

20.45
Delikliçınar Meydanı’nda toplanan grup, hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı söylüyor.

20.49
Denizli Demokrasi Platformu adına konuşan Baro Başkanı Müjdat İlhan, tüm Denizli halkının Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. İlhan, “Yer yarılsa, gök yarılsa, ucunda ölüm de olsa Cumhuriyet’e sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

20.55
Denizli Demokrasi Platformu sözcüsü Müjdat İlhan’ın teşekkür konuşmasının ardından Cumhuriyet Yürüyüşü sona erdi. Yürüyüşe katılanlar dağıldı.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı