REKLAMI GEÇ

“Zıplayın ve çığlık atın”

“Zıplayın ve çığlık atın”

DEGİAD üyelerine, başarı ve motivasyon konularında seminer veren İşletme Koçu İsmail Karasu, “Moraliniz bozuk olduğunda, zıplayın ve çığlık atın. Özellikle sabahları bunu yapın” dedi.

/ DENİZLİHABER / 9 Nisan 2007 Pazartesi, 00:00

Denizli Genç İşadamları Derneği’nin üyeleri için düzenlediği, ‘Başarı ve motivasyon’ konulu seminer, Polis Evi’nde verildi. Üyeler, seminer öncesi verilen kokteylde bir araya geldi. Kokteyl sonrası, seminerin açılış konuşmasını yapan DEGİAD Başkanı Ercüment Erdem, “Hepimiz işyerlerimizde, iş arkadaşlarımızla birlikte bir ekip çalışması yürütüyoruz. Dolayısıyla ekipten birkaçının başarı yüksekken diğerlerinin motivasyonu düşük olduğunda, bu durum işyerinin başarı ortalamasını düşürmekte. Bu yüzden, hem kişisel olarak başarı ve motivasyonu öğrenmeli hem de ekip çalışmasında motivasyonun sırrını keşfedebilmeliyiz” dedi.

Seminere konuşmacı olarak, Aktivist Kurumsal Kalite Hizmetleri’nden İşletme Koçu İsmail Karasu katıldı. DEGİAD üyelerine, hayatın provası olmadığını ve sorumluk almaları gerektiğini söyleyen Karasu, “Öncelikle insanların kendilerini tanımaları gerekir. ‘Şahane bir hayat yaşadım’ demeniz için ‘Şahane bir gün geçirdim’ demeniz gerekir. Hayatta, tepkilerimiz bizi yönlendirir. Bunun için kötü tepkiler vermek yerine, hoşgörü, sabır ve kabullenme becerisi gösterebiliriz” dedi. Kişinin günü nasıl başlarsa, o günün öyle gideceğini ifade eden Karasu, “Moraliniz bozuk olduğunda, zıplayın ve çığlık atın. Özellikle, sabah uyandığınızda moraliniz bozuksa bunu yapın ki güne güzel başlayın. Zıplamak ve çığlık atmak, insanların moralini düzeltir. İnsanlar düşünceleri ile sürekli olarak birbirlerini şartlandırırlar, onun için birbirimize güzel şeyler söylemeliyiz. Yanınızda çalıştırdıklarınıza güvenirseniz onların başarısını artırırsınız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı