REKLAMI GEÇ

BÜYÜK İKRAMİYE SİZE ÇIKABİLİR

30 Aralık 2016 Cuma

Yılbaşı kutlamaları denilen garabetin bir yönü de MP bileti alıp çok para hayali kurmak. Ham hayal, haram hayal.

Yazının rengi belli oldu deyip bir yere kaçmayın, gerçekten büyük ikramiye vadediyorum.

Parayı niçin istiyoruz, tüm çabaların yegane gayesi olan mutluluğu yakalamak için.

Tüm çabalarımızın mutlu olmak için olduğu kesin. Bir o kadar kesin olan da para mutluluk için olmazsa olmaz birşey değil, olduğunda da tek başına mutluluk ilacı değil.

Burun kıvırsanız, hadi canım sende deseniz de nafile. Gerçek bu.

Bilet almayanlar, alanlar herkese ikramiye, belki de büyük ikramiye şunlar.

Artık kimseye haksızlık etmeyeceğim, kimsenin ardından konuşmayacağım, hiçbir Allah’ın kuluna zarar vermeyeceğim. Bu yılbaşında bu kararı alabilmişsen işte sana çeyrek bilet ikramiyesi.

Kula kulluk davranışlarından, sahtecilikten vazgeçmeye karar verenler kazandınız. Ya bu elaleme takılmak ne ki, ben doğruyu yapmaya özen gösteririm gerisi boş iş dediysen de kazandın.

Kasmadan, samimi davranışlar artık içselleştirebildiğin bir özelliğin ise kasan bayağı dolu.

Eve 2 maaş girip dururken şikayet etmekte neyin nesi, azcık da aşağıdakilere bakmak gerek noktasında kazanımların varsa durum aynı.

Şu ihmal edip durduğun ananı, babanı, akrabalarını ziyaret etmek, onlara karşı kusurlarını azaltmak. Al sana bir amorti.

Bu amortiyi aslında büyük ikramiye sayabilirsin, zaten yapman gerekeni yaptığın için amorti. Büyük yanlıştan döndüğün için büyük ikramiye sayılabilir.

Kadınına fiske dahi vurmamayı, üzerine titremeyi, erkeğine bir daha çemkirmemeyi kafaya koyanlar, insanlığa ve memleketine faydalı çocuk yetiştirmek şu andan itibaren ilk önceliğim diyebilenler çoktan kazandınız.

Devlet malı deniz, yemeyen değil yiyen domuz diyenler, size de ikramiye çıktı.

Sevmeyi kavrayıp, yardımlaşmayı, bir başkası için gönül, kafa yormayı bir şeyler yapmayı ilke ediniyorsan çok yol aldın.

Elindeki bileti hemen yırtabiliyorsan çok ikramiye çıktı sana.

Yeni bir dönem, yeni bir beyaz sayfa. Çok iyi bir motivasyon tarzı. Haydi Bismillah.

Geç beyim geç, bunlar hikaye diyen kardeşlerim için çok üzgünüm, sizin için bir şey kalmadı. Ama umut hep var… Belki yarın, belki yarından da yakın…

Çok detay yazdık, ne yapalım ki zorunluydu.

Özetlersek;

Yeni çalışma dönemi, yeni bir takvim yılı vesilesiyle yeniden bir muhasebe, irdeleme, gözden geçirmeyi başarıp yaşamın gayesini kavrayarak sahibine, yaradanına ulaşabilen, tamamen ona teslim olabilenler ve yüce Peygamber Muhammed S.A.V çizgisini ilke edinenler ne kadar kısmetlisiniz…

Her şey sizin….

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı