REKLAMI GEÇ

GELECEKLE İŞ YAPMAK

20 Kasım 2015 Cuma

İstanbul’da 18/19 Kasım günlerinde bir dizi panel içerikli Vizyoner 15, “GELECEKLE İŞ YAPMAK” temalı bir etkinlik gerçekleştirildi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen bu toplantılarda, gelecekte markalaşma, gelecekte yeni sektörler, gelecekte yeni pazarlar, gelecekte teknoloji, gelecekte insan kıymetleri konularında durum ortaya konulmaya çalışıldı.

Müthiş verimli, çok keyifle izlenen, çok faydalı mükemmel bir organizasyondu, MÜSİAD Genel Merkezi’ni, Denizli’den 15 kişilik katılım sağlayan Şube Başkanı Sn. İsmail Biltekin Beyefendiyi candan kutlarım.

15 kadar panelistin 10’dan fazlası ülkemizin gözde firmalarının CEO’ları. THY, Türkcell, LC Waikiki , Torku,TAV, Renault Türkiye, Türk Telekom,Ülker, Tweter ve diğerleri…

Bendeniz bu seminerden bazı faydalı aktarımlarda bulunmak istiyorum..

Yeni teknolojiler, dijital dünya hepimizin ilgi ve merakında. Bu bağlamda geleceğin öne çıkacak meslekleri de. Öngörülerden biri ne biliyor musunuz? Yaklaşık 50 yıl sonra doktorluk mesleği diye bir meslek olmayacak, tıbbi teşhis ve tedaviler bir başka biçim alacak. O kadar uzağı görmek bir yana şimdilerde Google şekerinizi ölçmeye başlamış bile. Doğum sonrası sarılığı kontrol etmeniz için doktora gitmek gereği de yakında ortadan kalkıyor. Sağlık Bakanlığı’nın e.nabız hizmetini internetten dikkatle inceleyiniz, biraz şaşıracaksınız, mutlu olacaksınız.

Şehir içinde düşük kilometrelerdeki hızda seyrederken otomobilinizi otomatik şoföre alıp telefonunuzla, gazetenizle meşgul olacağımız yıllara çok yakınmışız, elektrikli otomobillerin seyir halinde iken kendini şarj etmesi de öyle.

Ev hanımları 10 yıla varmadan market alışverişi derdi ya da keyfinden kurtulacak. Çünkü ihtiyaçları buzdolabınız otomatik saptayıp markete sipariş edecek.

Çağrı merkezleri de yakın gelecekte insansız olacak, seni sesinden tanıyacak dilinden anlayacak, bu da yetmez ne istediğini bile kavrayacak mış.
Çok yetkili ağızlardan geleceğin yatırım alanları samimi olarak paylaşıldı. Sağlık ekipmanları, raylı sistemlere ilişkin tüm araç gereçler, kişisel bakım ürünleri, eğitim yatırımları öne çıkanlar.

Bunlar sizi kesmedi, ilk, yeni, çok yeni bir şeye yatırım yapmak istiyorum diyorsanız alın size daha büyük bir tüyo. TÜBİTAK’dan teşvik almış olan kişi ya da şirketleri bulun, projeleri takip edin, onlara finansman sağlayarak yatırım yapın.

Tüm sektörlerde yoğun teknoloji kullanımı ve mobil hizmetler olmazsa olmaz hale geldi ve çok daha önemli hale gelecek. Marka olmanın önemi hiç azalmayacak.

Türk mühendisleri kömürden sıvı yakıt üretme arayışında, e.devlet, e.nabız projeleri tamamen Türk mühendislerinin yazılımları ve ihraç ediliyor. Bu satır arası bilgilerde umutlarımızı artırıyor.

Kıymetli okurlar, www.musiad.org adlı internet sitesinde bu 2 günlük etkinliğin tamamını bulabilir, vakit buldukça birer bölümünü soluksuz izleyebilirsiniz.

Geleceği görmek, ona göre iş planları yapmak, kısaca GELECEKLE İŞ YAPMAK kaçınılmaz bir zorunluluk, ülkemiz insanının refahı yolunda iş dünyasının zorunlu bir misyonu, görevi.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı