REKLAMI GEÇ

GÜN OLUR

2 Aralık 2016 Cuma

Gerçekten olağanüstü ve zor bir dönemden geçiyoruz. Şimdi üretmek zamanı, kendimize, işimize, aşımıza odaklanma zamanı.

İnsanımıza iş için, mal üretmek ve değer üretmek için koşullar gerçekten çok sıkışık ve elverişsiz. Ancak her şeye rağmen becermek zorundayız.

Ülke meselelerinden önce kendi meselelerimizi didikleyip durmanın zamanı. Daha çok çalışmak zamanı.

Daha çok üretmek, daha çok satmak zamanı. Denizli şanslı bir şehir. Ekonomik faaliyetlerin önemli bir kısmı ihracat bağlantılı. İyi çalışırsak ekonominin zorluklarından en az etkilenecek bir kent.

Bizim İsa Dal gibi, teknoloji peşinde koşup ülkesine çok daha fazla “değer transferi” çabasında olan genç sanayici ihracatçılarımız var.

Kendisini merak edenler şu üniseks Google’a girip tanışabilirler. Geçtiğimiz günlerde çok değerli bir ödül de aldı.

Bu şehrin insanları olarak artılarımızı değerlendirelim. Biz siyasete, hele polemiklerine hiç takılmayalım.

Gün olur, elektrik tüketimimiz üzerinden ödediğimiz TRT payı saçmalığına son veren olur.

Gün olur, kayıt dışılığı sıfıra yaklaştırabilen, Davutoğlu hocamızın önerdiği “durduk yerde değerlenmiş arsadan” vergi alalım tarzı reformlarla dolaylı vergi çarpıklığını ortadan kaldırma cesaretini gösterenler olur.

Gün olur benzeri reformlarla istihdam üzerindeki yükleri azaltıp üretimi teşvik edebilenler olur.

Gün olur, aynı şerefli hizmeti aynı kalitede onda birine sunacak vatanseverler varken Fatih Terim adlı vatandaşımıza neden trilyonlar ödenir diye insafa gelen olur.
Gün olur, Osman Gökçek adlı vatandaş Ankara ticaret odası başkanlığına aday olunca hem “Çüşş” deyip, hem de lavaboya koşan yiğitler olur.

Gün olur, CHP’nin içinden,”Kemalim, başkanım, mağdur mağduriyet deyip duracağına “3 parti anlaştı diye bildiğimiz” yargı bağımsızlığına ilişkin anayasa değişikliklerini niye gündemde tutmayız ki diyen olur.

Gün olur, 28 Şubatçıların mesleki eğitime yaptıklarını bir yere not etmekle beraber, son 3 yılda meslek liselerine başvuruların müthiş şekilde düştüğünü görüp tedbir üretenler olur.

Gün olur makine sektörünün önemini kavrayıp Elteksmak gibi Teksti̇l makinası ithalatını önleyen, katma değerli mal üreten Denizli firmalarını daha çok alkışladığımız olur.

Gün olur çok “değer” ürettiğimiz, ülke dışından çok değer transfer edip cari açık vermediğimiz, tasarruf bile edebildiğimiz günler olur.

Gün bugün. Gün çalışmak ve üretmek zamanı. Günde 10 saat çalışma. Günde 10 dakika sektörel değerlendirme. Haftada 10 dakika politika.

Sanayici için esnaf için, serbest çalışan için memur için böyle.

Boş vakti olanlar için kitap. Sakın ola yeni bir TV tuzağı çıkmış kapılmayın. Alın başınıza çalın 2 diye adlandırabileceğimiz bir kanal açılmış. Gün boyu eski alaturka pembe diziler izletecekmiş…

Acun Ilıca hamamı adlı vatandaşın kanallarının kepazeliği yetmeeezzz. Alın başınıza çalın 2’de olmalı ki hiiiiiiiçççç düşünmeyelim artık.

Siz bana bakmayın, yine kaptırdık, bu köşede işimiz birazda bu demek mümkün.

Siz üretmeye bakın dostlar, her türlü DEĞER üretmeye.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı