REKLAMI GEÇ

DENİZLİ KİTAP FUARI VE YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜREN ÖĞRENCİLER

4 Nisan 2018 Çarşamba

Kütüphaneler haftası nedeniyle ilimizde çeşitli etkinlikleri gördük, mutlu olduk.

Hayırseverler ortaokulu öğrencilerinin Servergazi Başak Parkı’nda kitap okuma etkinlikleri güzel bir mesaj olduğu gibi, öğrenciler içinde güzel bir anı olarak kalacaktır.

Aynı günlerde Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin kampus içerisinde kitap okuma etkinliği yapmaları gençlere örnek olmaları anlamında güzeldi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu ile ikincisi gerçekleştirilen kitap fuarı ise; kültürel anlamda şehre bir hareket, bir canlılık getirdi. Fuarda gezerken, birçok yayınevinin katıldığını ve farklı içerikteki çok sayıda yayının sergilendiğini de gördük.

Birçok yayınevinin de yazarlarını getirip gerek imza günleri, gerekse söyleşiler düzenlemesi, şehirde tam bir kültürel ziyafet oldu.

Fuardaki gezimiz sırasında tanıdık yüzlerle karşılaşmamız bizim içinde hoş bir tesadüf oldu. Başta Denizlili yazarlar olmak üzere deyim yerindeyse “yerli” yazarlarımızın ve yayın evlerinin olması doğrusu beni sevindirdi.

Gazi Üniversitesi’nden Hocam Rasim Bakırcıoğlu ile karşılaşmamız beni sevindirdi. Zaman elverdiğince sohbet etme fırsatı oldu.

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğüm döneminde birlikte çalıştığımız Hüsamettin Tat, Mimar Hüsamettin Ataman, namı değer “çifte diplomalı manyak” Yaşar Kayrakçı ve diğer Denizlili yazarlarla kısa da olsa sohbet fırsatı oldu.

Yine; hem yayıncı, hem de yazar olarak fuara katılan meslektaşım Ahmet Fuat Özkan hocanın da her zaman ki gibi şehrin kültürel etkinliğine katkı verdiğini gördük.

Kitap fuarının en güzel yanı ise; çok sayıda ilk, orta ve lise öğrencilerinin öğretmenleri ile birlikte gelmeleri idi. Hatta uzak demeden Bozkurt Spor Lisesi öğrencilerinin gelmesi sevindirici.

Öğrencilerin bu kadar yoğun olarak fuara götürülmeleri belki yayıncıları ticari anlamda pek memnun etmemiş olabilir, ancak kültürel anlamda çok faydalı olduğunu düşünüyorum.

Kısacası halkı kitapla buluşturmak güzel bir etkinlikti.

İşte size bir CUMHURİYET kızı.

Daha önce de belirtmiştik; eğitimde zaman zaman olumsuzlukları yaşasak ta öğrencilerimizin başarıları bizleri hem sevindiriyor, hem de umutlandırıyor.

İzmir Fen Lisesi 12. sınıf öğrencisi Ceylan Ceylan, dünyanın en saygın üniversitesi olarak kabul gören ve daha önce pek çok Nobel ödüllü bilim insanı yetiştirmiş olan Massachusetts Institute of Technology’ye (MIT) %100 burslu olarak kabul edildi.

MIT eğitimi sonrasında Türkiye’ye döneceğini belirten Ceylan, gelecek hedefleri hakkında da, “Bizleri yetiştiren, ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz ülkeme hizmet etmeye devam edeceğim. MIT’de alacağım eğitimle bilime katkı sunacak çalışmalar içerisinde yer almak için her şeyi yapacağım. Umarım bir gün ben de Aziz Sancar gibi kimya alanında ülkeme Nobel ödülü kazandırırım’’ dedi.

Bu sözün üstüne ne denir?

Aferin sana, başarılar diliyorum Cumhuriyet kızı.

Ayrıca;

Proje okulu arayanlara! İzmir Fen Lisesi.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı