REKLAMI GEÇ

DERSİMİZ RESİM

23 Temmuz 2014 Çarşamba

Gelin sizlerle bir resim çizelim. Resmimizdeki herkes iyi eğitilmiş olsun. Yalan dolan bilmeyen, öğrencileri güzel , öğretmenleri güzel, yöneticileri dayatmacı olmayan bireyler olsun resmimizde.

Bir resim çizin. İçinde bir dağ, bir nehir, bir ova olsun. Güzel kokulu rüzgarların estiği ağaçlar, güzel çiçekler olsun. Bir resim çizin. Kız çocukları, erkek çocuklar ve onları gözlerinden sakınan anne- babalar olsun.

Bir resim çizin. İçinde dünyanın bütün renkleri olsun.

Öfke, kin, nefret  duygularından uzak insanların olduğu bir resim çizin.

Siz istemeden, birileri, kara dumanlar, patlamalar, füzeler, bombalar, silahlar ve mermiler çiziveriyor resminize. Mutlu mavilikler, dehşet karalıklarına bırakıyor yerini birdenbire. Gözünüzden sakındığınız canlarınız kan revan içinde kalıyor.

Kara cübbeli, kara sakallı,  kara düşünceli  adamlar ortaya çıkıp o güzel resminizi  kana boyuyorlar. Uzaktan kumandalı bu kara çizerlere karşı eliniz kolunuz bağlanıyor. Yıllar yılı, özene bezene yetiştirdiğiniz, üzerine titrediğiniz barış bahçenizi talan ediyorlar.

En kötüsü tüm dünya, belli birkaçı dışında, başınıza gelenleri  gerçek değilmiş de bir sinema filmiymiş gibi izliyor. Sesini yükseltmiyor ya da yükseltemiyor. Bazıları da eylemden çok ünlem  üretiyor.

Göklerden gelip kadın, adam, çocuk, bebek ayırt etmeyen ölüme karşı çaresiz kalıyor insanlar.

Bu karanlık karalıkları yapan sözüm ona büyük büyük ülkelerin büyük büyük devlet adamları karılarının ve çocuklarının yüzlerine bakabiliyorlar utanmadan.

“Dünya menfaat dünyasıdır.” Derler ya. Gerçek bu . Hiçbir ülke tepki vermiyorsa sebebi budur.

“Kedinin asaleti fareyi görünceye kadardır. Derler ya. O asil nezih görünümlü ülkelerin insanlarının asaleti de menfaatlerini görünceye kadar demek ki.

Irak, Suriye, Filistin’de kötü resimler yapılıyor. Asiiiil milletler ve siyasetçileri tarafından.

Biz bir resim yapmaya çalışıyoruz. Ama kalemi ve boyaları alıp biz istemeden bozuyorlar resmimizi.

Biz bir resim yapalım. Bu resmimizde: Çocuklarımız iyi eğitimli, insan sever, barış sever olarak yetişsin.  Kin, nefret, kötülük duyguları olmasın içinde. Çalışkan yurdunu seven insanlar olsunlar. Değerlerine sahip çıkmasını bilsinler. Onlar da güzel resimler yapsınlar.

Yine bir bayram geliyor. Dileyelim; çocuklar annesiz-babasız;  anne – babalar bebesiz girmesin  bayramlara.

Bayramınız kutlu olsun.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı