REKLAMI GEÇ

HÜRRİYET’İMİZ BİZE KALSIN!

5 Şubat 2015 Perşembe

Namık Kemal vatan ve hürriyet şairi olarak bilinir. Hürriyet Namık Kemal’in kızının adıdır. Çok sevdiği ismi çok sevdiği varlığına vermiştir. Denizlililer de çok sevdikleri hürriyeti okullarına isim olarak vermişler yıllar önce. Şehrin merkezinde binlerce öğrenci payına düşen güzellikleri almış bu kutsal eğitim yuvasından. Evet yanlış yazmadım. Hürriyet Denizli’nin kutsalıdır dokunulmazıdır bize göre. Şimdi birileri bu kutsala dokunup adını değiştiriyor. Niye? Para için. “Dünya devletiyiz” diye caka satacaksın. “En az üç çocuk!” diye kıyametleri koparacaksın. Sonra Valin, milli eğitim müdürün hayırsever kovalayacak okul yaptırmak için, ek derslik yaptırmak için. Bir taraftan da yıkacaksın kentin kutsalı olan okulları. Hem de yangından mal kaçırır gibi. Pamukkale Ortaokulu’nun adı değişti. Atalar İlkokulu’nun adı değişti. Daha niceleri. İş adamları okul yaptırıyorsa, hayır için yaptırıyorsa, niye karşılığını isim koyarak alıyor. Hani hayır karşılık beklemeden yapılırdı. Din mi değişti, dinin kuralları mı? 

Bir takım yabancılar geliyor, kentin belleğine kurşun sıkıyor. Kim bunlar? İlin valisi dışardan geliyor. Bir süreliğine. Yani geldiği gibi gidecek. Kent belleği umurunda mı? Sanmıyorum. İlin milli eğitim müdürü. Denizlili mi? Hayır. Kentte yaşayanların duyguları umurunda mıdır? O da gidicidir kentten. Ya da o okullarla ilgili anıları, o okullarda okuyan arkadaşları yoktur. Peki seçimle gelen belediye başkanları niye itiraz etmez olan bitene? Onlar da ilçelerden gelmişlerdir. O okullara belki öğrenci velisi bile olmamışlardır.

Soyadı İzmir, Manisa ya da Uşak olan bir iş adamı gelse, Pamukkale Üniversitesi’ne ek binalar yapıyorum, dese… Verir misiniz adını?

Bu kentin spor adamları – takdirle ve övgüyle anıyorum- Denizlispor adını satmadılar Vestel’e. Çünkü onlar Denizli’ye aşık, Denizli’nin değerlerine önem veren kişilerdi.

Hayırsever aileleri incitmek haddimiz değil hiçbir zaman. Onlar sonuçta yasaların kendilerine verdiği hakkı kullanıyorlar. Ama yapılabilecek bi r şey var henüz. Hürriyet adının sonuna eklensin o ailenin sevgili bireylerinin isimleri. Hatta diğer okullarımızın isimleri de öyle olsun mümkünse. Pamukkale Sevil Kaynak gibi. Herkes mutlu olsun.

Söz konusu anlamıyla birlikte hürriyet olunca kafa karışıklığı yaratıyor. Hürriyetimiz bize kalsın beyler.
Önümüzdeki günler ne getirir bilemem. Dileyelim herkesi mutlu edecek sonuca ulaşılsın. Okul açılınca öğrenciler ve öğretmenler ne gibi bir tepki verecekler, o okuldan emekli öğretmenler ne yapacak merak ediyorum. Belki hep birlikte bir haftalık falan kalem bırakma eylemi gerçekleştirirler.

Belli olmaz belki de sineye çeker Denizli Hürriyet’inin elinden alınmasını.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Abdullah   -  Bağlantı 25 Şubat 2015, 18:13

Hürriyet Hürriyet olarak kalmalı.

eren20   -  Bağlantı 5 Şubat 2015, 23:21

Bir şehrin tarihi ile büyüyen bazı değerleri vardır.bu değerleri diğer nesillere aktaracak olan kurum ise en başta Milli Eğitimdir.Ancak Denizli de bunu korumayanlar sahip çıkmayanlar ise vali ve il milli eğitim müdürü

mehmet ali SAHİN   -  Bağlantı 5 Şubat 2015, 15:35

YENİSİNİ YAPSINLAR HÜRRİYET YILLARDAN BERİ MARKA OLDU PARA ÇOKMADEM DENİZLİNİN YENİ OKULA İHTİYACI VAR YENİ OKUL YAPSINLAR ORAYA VERSİNLER ÜNLÜ İSİMLERİNİ BİR İSİM İÇİN HAYIR OLMAZ

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı