REKLAMI GEÇ

İktidar Yorgunluğu

10 Temmuz 2010 Cumartesi

2002 – 2011. 9 yıl. 108 ay, 470 hafta, 3285 gün. AKP bu kadar süredir iktidarda.

Partilerin her hafta salı günü grup toplantıları vardır. Hemen tüm milletvekilleri toplanır. Gönüllüsü, taşımalısı partililer gelir.

Çocuğuna iş isteyen, tayin isteyen, arsasına ekstra rant bekleyen, 49 yıllığına tahsisli arazi onayı bekleyen….. Yoluna köprü isteyen muhtarlar, belediye binasının yenisi için onay bekleyen başkanlar, kamu görevlisi kadrolaşması için koşan il başkanları, ilçe başkanları, hatta belde başkanları, yöresinin yatırım alması için birilerini bulmaya çalışan il genel meclisi üyeleri, mütahitler, işadamları ve daha da büyük sermayenin iş bitirici adamları….

Her salı grup toplantısında kürsüye çıkıp, salonda bulunan herkese duymak istediğini anlatmak. Salon dışında Türkiye ye seslenmek, nabzı tutmak, gündem oluşturmak. İşçi, emekli, memur, esnaf, liseli, üniversiteli, işsiz herkes kendisi için bir şey duymak için bekler. Hatta ABD ye, AB ye, OrtaDoğu ya seslenmek.

Başbakan, 470 haftadır bu konuşmayı yapıyor. 3285 gündür umut kapısı. Söylediklerinden sevinenler var, üzülenler var. Söyleyeceklerinden hiçbir şey beklemeyenler var. Konuştuklarına küfür edenler var. Televizyonunu kapatanlar var. TBMM salonuna gelip hiçbir işini halledemeden dönenler var. Beklediği gibi bir sonuca ulaşamayanlar var.

İşler yolunda giderken çoşkulu konuşmalara ile nabzı tutmak ve gaz vermek kolay. İlk yıllar cicim ayları. Yandaşlar için az veya çok işler iyi. Herbiri değirmene su taşıyorlar. Değirmenin öteki ucundan da payına ne düşerse. İhale, kredi, tahsis…..

Ama yıllar geçtikçe iş tersine dönmeye başlıyor. Terör artıyor. İşsizlik artıyor. Üretim azalıyor. Maaş zammı yerine nerdeyse maaş azalmaları başlıyor. Çiftçi sıkıntılı, esnaf sıkıntılı, işçi sıkıntılı, genç sıkıntılı. Çalışanda, işsizde, işverende herkes sıkıntılı.

Ama her salı grup toplantısı var. Salon mutlu edilecek, ülke mutlu edilecek, dünya mutlu edilecek.

Geçenlerde Üst düzey bir bürokrat arkadaşım telefon etti. Biraz konuştuk. ” Galiba hükümet yoruldu ” dedi. ” Kadrolarda mutsuzluk ve umutsuzluk gözlüyorum. Sanıyorum hükümetin değişme zamanı geldi ” dedi. Eminmisin dedim. ” 20 yıldır bürokratım ” dedi. ” İktidarların gidiş zamanlarının geldiğini en iyi biz anlarız “dedi.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı