REKLAMI GEÇ

Merhaba “Daha iyi bir ben” diyebilmek isteyenler!

18 Aralık 2018 Salı

Her birimizin günün ağır temposu altında bazen ezildiğini, hatta bazen yüzünü bile yıkamaya fırsatı olmadan kendini yatağa attığını biliyorum.

Mutsuzluk çevremizi sarmış durumda sanki değil mi?

Haberleri açıyorsun daha mutsuzsun.
İnstagrama giriyorsun daha mutsuzsun.

Çünkü birileri yine Maldivler’de ve sen çalışıyorsun, okuyorsun ya da evdesin.

Peki bunlarla nasıl başa çıkılır?

21 günde 21 madde…

1- Her akşam yüzünüzü yıkayıp dişlerini fırçaladıktan sonra cildine uygun bir tonik -ya da evde bile yapabilirsin- gül suyu olabilir, cildine sürmelisin. Cildini sakinleştirir ve arındırır bir ürün gerekli sadece.

2- Tonik uygulamasından sonra cildine ve yaşına uygun bir krem, yağ ya da serum uygulamak daha diri ve sabah yumoş gibi uyanmana neden olacaktır. Küçük bir tavsiye…

3- Ben her sabah uyandığımda ılık koca bir bardak su (limonlu ya da sirkeli ) içmeye çalışıyorum. En olmadı “Sabah sabah yapılır mı bu diyenler?” olacaktır illa ki, sadece su da işini görür.

4- Sabah rutini, yine aynı şekilde çok önemli; Ben her sabah o kremi yağı ya da serumu sürmeden asla çıkmam. Öyle ki unuttuğumda -ki bu çok nadir olur- tüm gün kendime ihanet etmişim gibi dertlenirim. Tabi sen öyle ol istemem. Sadece alışkanlıkların ne kadar kendinizde yer edeceğinin bir örneğini vermek istedim.

5- Hemcinslerim!.. Lütfen kulak veriniz!.. Ne kadar çok makyaj yapmayı seviyorsak sevelim, o fondötenin değil de o cildin seninle oluğunu ve seninle yaşlanacağını belirtmek isterim. Gerçekten çok büyük bir problemin yoksa lütfen çok ağır kapatıcılar fondötenler kullanma. Sen kusurlarınla daha güzelsin.

6- Spor, vakit nakit meselesi olmuş durumda. Belki şu anda ama ne yapabiliyorsak aslında bizim için kar. Bakkala ekmek almaya gitmek yerine fırına kadar yolu uzatmak da buna dahil. Konuyu uzatmaya gerek yok. Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur.

7- Gün içi atıştırmalıklar ve yemek, ‘ne yersen yüzüne de o yansır demişler ya’ demişler mi bilmiyorum ama doğru bir söz onu biliyorum. Şeker, yanlış karbonhidratlar, düzensiz beslenme… Hepsi hem psikolojimize hem de yüzümüze yansıyor. Doktor değilim ancak doktor olmaya da gerek yok diye düşünüyorum. Eee ben yemeden yapamıyorum diyenleri duyar gibiyim. Babaannen de mi hamburger yemeden yapamazdı diyor, Canan hanıma sözü bırakıp ben susuyorum.

8- Su hayattır, hayat su. Bunu milyonlarca kez okuyup dinlediniz belki de ama hatırlatmak istedim yine de.

9- Gülümse, belki karşındaki de gülümser… Ne dersin?

10- Az harca, televizyonda ya da instagramda gördüğün şeyi almak yerine elinde olanla yetin ya da onu değiştir. 50 çift ayakkabının olması seni daha mutlu biri yapmaz yapmıyor maalesef. Ayakkabıya vermediğin o parayla şehir dışına çık, olmadı sokağa çık, tiyatroya git, gez, dolaş.

11- Özenme! Sen daha özelsin. Özgün ol, emin ol.. Bu seni sen yapar, bu seni mutlu eder. Aynaya baktığında başkasını görmeye çalışma. Bu her aynaya baktığında kendini yetersiz ve çirkin biri gibi hissetmene neden olur.

12- Moda, büyük kocaman bir yalan! Kendi modanı yarat. Özgün olmakla aynı kefeye koyabiliriz.

13- Bir şeyler yap! Bu resim olur, dantel olur… Mesela kış ayındayız, atkı örmeye başla ya da yeni bir dil öğrenmeye başla. Bir şeyler yap sadece..

14- Daha az plastik kullan. Konunun önemi ile ilgili daha sonra uzun uzun konuşmak isterim.

15- Kitap oku! Açıklamama gerek yoktur umarım.

16- Kapının önüne bir kap su koy. Mama koy demiyorum, su sadece… Bazen su bile bulamıyorlar. Biz insanlar çok benciliz.

17- Empati kur!

18- Haberleri izle ama sadece bir kanal ya da yayın organı değil, hepsine bak. Sana ne gösterildiğini bilemezsin. Hemen inanma!

19- Hedeflerin olsun, ulaşmak için bir şeyler yapabildiğin.

20- Sev insanı insan olduğu için sev, ayırmadan, kayırmadan… Ağacı sev, böceği sev, sev… Yani nasıl olsa bitecek bir şey değil.

21- Şükret!

Tüm bunları hemen anında hayata geçirmek zorunda değilsin…

Her biri için kendine bir gün ver…

Bir sonraki gün bir başka birini, bir sonrakinde daha başkasını…

Belki de 21 günde 21 maddeye sokamayız koca bir hayatı…

Bunlar sadece küçük dipnotlar olabilir, naçizane.

Daha iyi kal.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Murat taskiran   -  Bağlantı 18 Aralık 2018, 19:15

Ne güzel bi paylaşım.ben uygulayacağım.tesekkurler.

hakan bobur   -  Bağlantı 18 Aralık 2018, 16:28

harika

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı