REKLAMI GEÇ

14 ŞUBAT VE AŞK

11 Şubat 2018 Pazar

14 Şubat’ın yaklaştığı şu günlerde kendisini ‘aşık’ olarak nitelendirenlerde bir heyecan, bir koşuşturma, bir para harcama çabası. Birçoğu, hayatının bundan sonrasına devam etmeyeceği ‘büyük aşklarına’ hediye almak için kuyruklarda. Kredi kartları var nasıl olsa. Yüklen yüklenebildiğin kadar!

Aşk, her şeyden önce yokluğa talip olmakla başlıyor. Kendinde kendine dair hiçbir şey bırakmayan şeyin adıdır aşk. Aşık olan kendi derdiyle dertlenmez. Sevdiğinin parmağına çöp batsa kendi eli kanar. Ne kadar sevdiğini anlatmak için çok söze gerek yoktur. Keza çok hediyeye, pırlantalı taşlara…

‘Sen geldin ve benim deli köşemde durdun
Bulutlar geldi ve üstünde durdu
Merhametin ta kendisiydi gözlerin’ şiirinin yerine geçecek hangi pırlanta var?

Aşk, mahalle bakkalından alınan bir sakız değildir. Kullanılıp atılacak bir şey hiç değildir. Facebook’tan tanışıp, Twitter’dan sevip,Instagram’dan beğenmeyle büyük aşık olmuyorsunuz yani!Aşk en dokunulmamış haliyle güzel. Uzaktan uzağayarini görmeye çalışmakla güzel. Onun sevdiği şarkıyı, giydiği kıyafeti sevmekle güzel. Bir bakışı için saatlerce soğukta beklemekle güzel. Bir kafede hiç oturmamışlıkla güzel. Bir sokakta elele yürümemekle güzel. O hayalinde kurduğun düşlerle güzel aşk. Yarinin yanağına kondurduğun bir öpücüğün tadını, zamanını, yerini unutmamakla güzel aşk. Ve aşkı bulduysan sakın bırakma güzel kardeşim…

Bu topraklarda sevdiğine kavuşmak zordur. Her türlü engeli koyarlar önüne. Tipini beğenmez birkaç akrabası, kimisi malını mülkünü az bulur, kimisi kimliğine, doğduğun yere takar. Sen aşkından ölürken her gün, kimse bakmaz yüzüne. Ama direneceksin güzel kardeşim. Seviyorsan direneceksin. Aşkın dize getirmediği insanoğlu yoktur. Mücadele edeceksin. Sevdiğinin kalbine girdiğin gibi onların da gönlüne gireceksin. Onlar da sevecek seni. Ve sen nefsine karşı verdiğin savaşı o zaman kazanacaksın şu fani dünyada. Aşk o zaman aşk olacak işte.

Mücadele ederek kazandığın zaferin tadı bir başka oluyor. Cefasını çektiğin sevdiğinle en güzel günler seni bekliyor işte. Yeter ki sev güzel kardeşim. Gönülden sev. Gönlünden, sevdiğinin gönlüne giden gizli yolu hep güzel tut. Orada aşk olsun, sevda olsun.14 Şubat’a sığdırma sevgini. Aşkın gününün olmayacağını bil. Ne zaman aklına geldi, git çiçek al mesela. Ya da bir mektup yaz. Sonuna da Attila İlhan’dan bu şiiri ekle ve haykır aşkını. Tüm aşk bilmezlere, aşkı sevdayı iki öpücük zannedenlere:

 

“Ben sana mecburum bilemezsin
Adını mıh gibi aklımda tutuyorum
Büyüdükçe büyüyor gözlerin
Ben sana mecburum bilemezsin
İçimi seninle ısıtıyorum”

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı