REKLAMI GEÇ

CUMHURBAŞKANI ADAYLARINDAN RİCAM!

13 Mayıs 2018 Pazar

Türkiye 24 Haziran Pazar günü başka bir sisteme geçeceği bir seçimle karşı karşıya. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kez tam anlamıyla uygulamaya koyulacağı seçim için mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra CHP’den Muharrem İnce, İyi Parti’den Meral Akşener, Saadet Partisi’ nden Temel Karamollaoğlu ve son olarak da Vatan Partisi’nden Doğu Perinçek aday olarak ortaya çıktı.

Yaklaşık 45 gün sonra sonucunu öğreneceğimiz seçim için her lider vaatlerini açıklıyor. Kimisi daha demokratik bir Türkiye vaat ediyor, kimisi huzur vaat ediyor, diğeri ise borçları sileceğini açıklıyor. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Herkes söyler millet konuşur!

Benim derdim vaatlerle değil ses tonlarıyla alakalı, hakaretlerle alakalı, küfürlerle alakalı.

Sayın Cumhurbaşkanı adayları, Türk Milleti’nin bir ferdi olarak sizden bir ricam var. Biliyorum hepiniz seçimi kazanmak istiyorsunuz. Ülkeyi en iyi şekilde kendinizin yöneteceğini düşünüyorsunuz. Buna büyük saygım var. Ama lütfen dilinizi biraz olsun yumuşatın. Her konuşmanızda bağırmak zorunda değilsiniz. Mevzu sizinle kalmıyor çünkü.Siz bağırdıkça kahvedeki adam da bağırıyor, sokaktaki adam da bağırıyor, taksici de bağırıyor,gazeteci de bağırıyor, futbolcu da bağırıyor, doktor da bağırıyor. Herhangi bir konuda özür dileyen, alttan alan kimse kalmadı. Çünkü herkes her konuda haklı. Bu kadar bağırmadan sonra bir insan ne kadar haksız olabilir ki!

Halbuki Allah, Kur’an-ı Kerim’de nasıl sesleniyor insanoğluna: Ona yumuşak söz söyleyin. Belki o aklını başına alır veya korkar.’’ Burada o diye seslendiği tarihin gördüğü en büyük zalimlerden bir tanesi olan Firavun. Düşünün ki Firavun’a bile yumuşak dil kullanılmasını emreden bir Rabbimiz var. Bizim hiçbir liderimiz Firavun değil. O zaman nedir bu bağırmalar, hakaretler…

Liderler dilini biraz olsun yumuşatırsa, birbirlerini hakaret etmeden eleştirebilirlerse bu yukarıdan aşağıya her yere yayılacaktır. Gazeteler ülkenin Cumhurbaşkanı’na ‘Tayyip’ demekten vazgeçerse, bir diğer gazete kendi düşünceleri dışındaki tüm Cumhurbaşkanı adaylarını Fetöcü, PKK’lı, dış güçlerin oyuncağı, üst aklın hizmetkarı olarak görmekten vazgeçerse daha da normalleşmiyiz sizce de?

Bu dilin yumuşaması inanıyorum ki ekonomiden tutun sosyal hayata kadar her yere yansıyacaktır. Milli birlik diye kafa patlattığımız şeyin birbirimize bağırmadan konuşursak gerçekleşeceğini, sosyal medyadan hakaret ederek, hatta ölmüşlere küfür ederek bir yere varamayacağımızı hepimizin bilmesi gerekiyor.

Sayın Cumhurbaşkanı adayları;seçimler gelip geçer. Bu seçimi kaybeden, bir sonraki seçimi kazanır. Sizler de tüm faniler gibi gelip geçicisiniz. Bu gökkubbede bırakacağımız yaşanabilir bir ülke için lütfen bağırmadan, hakaret etmeden konuşun!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı