REKLAMI GEÇ

ENGELLERİ AŞ(K)MAK

3 Aralık 2017 Pazar

Size bir aşk hikayesi anlatmak istiyorum. İçinde aşk olan, engel olan, vatan olan, sabır olan, şükür olan bir aşk öyküsü. Dertlenin diye yazıyorum. Derdimiz olmadığı için bu kadar uzağız yaşanan herşeyden.

 

Siz 26 yaşındaki Üsteğmen Bahattin Seçginve Astsubay Aysun Seçgin’i tanır mısınız bilmem. Ülkenin en büyük aşk kahramanları onlar benim için.

 

2013 yılında tanıştı Bahattin ile Aysun, Ankara Beytepe Jandarma Okulu’nda. Tanışmak ne kelime, aşık oldular hemen birbirlerine. Aysun, Bahattin’i görmeyince içi yanarken, Bahattin Aysun’u görmek için yandı tutuştu. İstediler Aysun’u ailesinden. 2015 yılında evlendi bu güzel çift. Evlenmelerinden bir hafta sonra tayinleri çıktı Diyarbakır’a. Kader ağlarını örmeye başlamıştı sanki.

 

Malum ‘Çözüm Süreci’nde’ Sur ilçesine tonlarca mühimmat yığmıştı teröristler. Yüzbinlerce mermi vardı ellerinde. Operasyona çıktı Üsteğmen Bahattin. Hainler kahpece saldırdı o dar sokaklarda. Ne zaman mert olmuşlardı ki zaten. 4 mermi Bahattin Üsteğmenin vücuduna, eşi Aysun Astsubay’ın ise tam yüreğine girmişti. Hemen ameliyata alındı Bahattin Üsteğmen. Yaşama ihtimali çok düşüktü ama onu ayakta tutacak şeyler vardı. Biri de eşi Aysun’du. Ve ameliyatın ardından kendine gelirken ilk söylediği kelime de ‘Aysun’du!

Tekerlekli sandalyeye mahkum olarak Gazi oldu Üsteğmen Bahattin. Üzülmedi Aysun Astsubay. Allah onu belki de kendisine bağışlamıştı. Buna da şükür dedi. Bu aşk böyle yarım kalmamalıydı. Kalmayacaktı. Bacaklarını oynatması tıbben mümkün olmasa da, hergün biricik eşini sabah 09:00-16:00 arası fizik tedaviye götürüyor Aysun Astsubay. Umutlarını da, güleryüzlerini de, aşklarını da hiçbir zaman kaybetmediler.

 

Tekerlekli sandalyeyi engel gibi gören bir halleri var mı sizce bu çiftin. İstedikleri her yere gidiyorlar. Sosyal medyadaki hallerini görmeniz lazım. Ülkenin yarısından fazlasından daha mutlu yaşıyorlar. AŞIKLAR çünkü birbirlerine. Öyle FACEBOOK’tan sevip INSTAGRAM’dan ayrılan asıl engelliler gibi değiller!Bahattin üsteğmen eşinin kendisine verdiği destek olmasa belki de hayata tutunamayacağını söylüyor mesela. Aşk çok şükür ki hala var diyorum bu insanları gördükçe. İnanıyorum ben de aşkın her engeli aşabileceğine.Engeller aşkla, inançla, sevgiyle elbette aşılır. Beyinlerdeki engelleri nasıl kaldıracağız orası meçhul!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı