REKLAMI GEÇ

EYYY 2018!

31 Aralık 2017 Pazar

Takvim yapraklarından eksilen 365 gün bize yeni bir yılın geldiğini söylüyor bugünlerde. Yeni olan sadece takvim yaprakları aslında. Acımız, keyfimiz, kederimiz, paramız, borcumuz aynı yoksa. 2018’den beklentilerimi (ki bu beklentilerim Allah’tandır sadece) madde madde sıraladım. Siz de yapın bence. Yıl sonu için iyi bir muhasebe fırsatı olur.

 

1-Denizli’deki altyapı çalışmalarının bitmesini ben asla istemiyorum. O kadar çok alıştık ki altyapı-üstyapı çalışmalarına, bitmesi halinde çok büyük bir boşluk olacağını düşünüyorum. Ya girdiğim bir sokakta altyapı çalışması yoksa ve o sokak başka bir sokağa sorunsuz bir şekilde bağlanıyorsa… Allah muhafaza!

2-Denizlispor ligden düşmesin yeter noktasına geldim artık. Her sene bir şekilde ligde kalmayı başarıyoruz ama artık takatimiz kalmadı vallahi. Ligde kalsın, biraz iyi futbol oynasın, biz her maç desteklemeye devam ederiz.

3- Kadın programları artsın istiyorum! Hergün ‘bu çocuk kimden, bunun anası kim, 30 yıl sonra kavuşma’ gibi adrenalini yüksek sorular duyulmazsa bazı insanların sıkıntıdan patlayacağını düşünüyorum çünkü. Bu durumların aile yapımızı bozduğu tespitine asla katılmıyorum. Aile bütünlüğü bu programlar izlenirken sağlanıyor televizyon karşısında!

4- 10 yılda 100 defa değişen eğitim sistemi bir kez daha değişsin istiyorum. Fidel Castro’yu bilemeyen tarih öğretmenleri azalır belki o zaman. (Kim 1 Milyon ister yarışmasında bir tarih öğretmeni Küba’nın lideri sorusunu bilememişti) Okullara savunma sistemleri kurulursa, öğrenciler pompalı tüfekle okulu basıp müdürlerini öldürmez belki!

5- Türkiye olarak artık kiminle dost kiminle düşman olacağımıza tam karar vereceğimiz bir yıl olur inşallah. 2018’e ABD, Suriye, Almanya, İsrail, Hollanda’ya düşman olarak giriyoruz. Rusya, İran, Katar dostumuz şimdilik. Yıl içindeki olası değişiklikler neler olacağını bilebilirsek ona göre önlemimizi almış oluruz. (Bu arada kahrolsun Amerika ve İsrail Emperyalizmi!)

6-Savaş istiyorum! Savaş çıkaran, savaşı destekleyen, savaşanlara silah satan, savaşanlara gaz veren herkesle savaş istiyorum. Barış dediğiniz şey öyle evde oturmakla, kahvehanelerde ‘abi barış olmalı’ naraları atmakla, sokaklarda ‘barış istiyoruz’ demekle olmuyor maalesef.

7-Savaşı bir kez daha istiyorum. Kendisi gibi düşünmeyen herkesi hain ilan eden, bu bizden değil diye dışlayan cahillikle savaş istiyorum. Aslında savaşı cahilliğin her türlüsüne karşı istiyorum. Bu savaşı kazanırsak daha büyük savaşlar için barış umudumuz da çoğalacak.

8- Şehit vermediğimiz bir yıl olsa keşke. Arslan Binbaşı’yı çocukluk aşkından ayıran, Üsteğmen Tuna’yı, öğretmen aşkı Nihal’den koparan, Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ü biricik çocuğundan ayıran kurşunlar artık tersine dönsün. Sevdikleriyle kavuşmaları mahşere kalanlara bir yenisi daha eklenmesin.

9- Amerika bir ülkeye daha demokrasi götürmesin artık. Ne ölecek insan kaldı coğrafyamızda ne de Katil Amerika’ya sövecek gücümüz. Irak’a kitle imha silahı diye girip milyonlarca insanı öldürmekten başka bir şey yapmayan Coniler kahrolsun. Filistin’de insanları neredeyse zevk için öldüren, ilk kıblemizde namaz kılmamıza bile izin vermeyen İsrail kahrolsun. Doğu Türkistan’da insanlara sırf Türk oldukları için zulmü reva gören Çin kahrolsun!

10- Allah’ım tüm isteklerim sendendir. Sen ol dersen herşey olur. Değil 2018, 2088’de gelse kişisel isteğim sağlık, huzur ve mutluluk!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı