REKLAMI GEÇ

İDAM MI, EĞİTİM Mİ, AHLAK MI?

25 Şubat 2018 Pazar

Son günlerde artık ahlaksızlığın, arsızlığın daha ötesi durumlar yaşanıyor ülkemde. Cinsel istismarın aşıldığı bambaşka şeyler bunlar. Adını dahi koyamıyorum bu yaşanılanların. Özellikle sosyal medyada olayın nasıl meydana geldiğiyle ilgili yazıları daha ilk cümlesinin ardından okumadım, okuyamadım. Midem kaldırmadı inanın.

Cinsel istismar olayları gitgide çoğalıyor maalesef ülkemde. Sadece çocuklara da değil. Kadınlar yol ortasında, bir takside, sinemada, bir apartman girişinde cinsel istismara maruz kalıyor giderek artan şekilde. Ne ara bu kadar ahlaksız olduk inanın bilmiyorum. Bu ahlak yoksunu insanlar nereden bu cesareti alıyor, nasıl bu kadar rahat davranıyorlar hiç ama hiç bilmiyorum!

Bunun karşısında ahalinin aklına ilk gelense hemen idam oluyor nedense. Bu kadar ahlaksızlaşan, şerefsizleşen, 3-5 yaşındaki bebeklere çocuklara bunları yapan şahısların idamı işin en kolay tarafı değil mi? Hadi idam ettik bu itleri. Bir daha olmayacak mı yani. Sonuçtan sebebe gitmek yerine sebepten sonuca gitsek daha doğru sonuç almaz mıyız?

İdam etmek için bir ip, birkaç odun bir de sehpa yetiyor. Bunu yapabilmek çok basit. Hele bu ahlaksızları idam etmek isteyecek bu ülkede milyonlar bulabilirsiniz. Ama sorunu çözmedikten sonra yani bataklığı kurutmadıktan sonra sineklerle uğraşmanın ne faydası var!

İnsanlara ahlaklı olmayı öğretmekle başlamak gerekiyor meseleye. Din dersinin sayısını artırmakla insanlarımız daha ahlaklı olmuyor maalesef. Ahlak ailede başlayıp okulda, sokakta, mahallede, işte devam eden bir süreç. Siz yetiştirdiğiniz bireye ahlaklı olmayı değil de kolay yoldan köşeyi dönmeyi, ona buna küfretmeyi, evde kadına şiddeti gösterirseniz, o çocuk da sizin başka bir eşiniz olacaktır. Okulda din kültürü ve AHLAK bilgisi öğretmeni öğrenciye namazın, orucun dışında ahlaklı olmayı, yalan söylememeyi, dürüst olmayı, saygıyı, sevgiyi, merhameti vermiyorsa işini eksik yapıyor demektir. Sokaktaki komşu, mahalledeki esnaf, ilçedeki yetkili büyükler… Herkes ama herkes ahlaklı nesil için çaba göstermeli. Ahlaksızları dışlamalı ki çocuklar bu insanları örnek almasın ve ruh hastası olmasın!

Bu ahlaksızlara verilecek idamın onlar için kurtuluş olacağını düşünüyorum. Bu ahlaksızlar Allah’tan korkmamış, annesinden babasından utanmamış, eşinden arkadaşından çekinmemiş, bu itliği yapmış. Bunlar idamdan çekinir mi sizce? Her gün öleceği tek kişilik hücre varken tek bir sefer öldürmeyi ben kabul edemiyorum. Bu adilere bu ahlahsızlara bir gün değil her gün ölüm!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı