REKLAMI GEÇ

KIZILELMA!

18 Şubat 2018 Pazar

Türkiye’de yaşayan insanların son günlerde duyduğu bir kelime Kızılelma. Bunu, kelimeyi duyduktan sonra kırmızı elma dağıtan zeki arkadaşlardan! ve çevremizin verdiği tepkilerden anlıyoruz. Daha çok milliyetçi çevrelerin konuşmalarına, sloganlarına yansıyan ‘Kızılelma’ nedir, ne değildir gelin bir konuşalım isterseniz!

Kızılelma’nın bencesini anlatmak isterim size. Kızılelma, ulaşılması gereken bir yeri, fethedilmesi gereken bir beldeyi ifade ettiği gibi kimi zaman bir devlet kurma idealini, kimi zaman cihan hakimiyeti idealini, kimi zaman da Türk birliği idealini ifade etmiştir tarihte. Yani zora talip olmayı anlatır Kızılelma.

Tüm bunların olması için gereken ise insanın önce kendi Kızılelma’sını gerçekleştirmesidir. İyi birey, iyi vatandaş, iyi Müslüman olmadan Kızılelma’ya nasıl ulaşılabilir ki? İnsan önce iyi vatandaş olacak. Vatandaşlık görevlerini yerine getirecek. Komşusuna yardım edecek, sokaklarda top oynayan çocuklara şeker alacak, yaşlıları ziyaret edip ellerini öpecek, alt komşusu rahatsız olmasın diye evde belli bir saatten sonra gürültü yapmayacak, şehit ailelerinin evlerini ziyaret edip yalnız değilsiniz diyecek. İyi vatandaş nasıl olurmuş, bunu herkese gösterecek.

İyi vatandaş olmak için bilgi sahibi olmak çok ama çok önemli. İnsanın kendi Kızılelma’sına giden yol biraz da bilgiden, fikirden geçiyor. Kızılelma’ya ulaşmak isteyen insan okuyacak, soracak, sorgulayacak. ‘Ben bilmem eşim bilir’ gibi ‘Ben bilmem hocam bilir, ben bilmem şu bilir’ demeyecek. Bilgi sahibi olacak tarım alanında, siyasette, futbolda, dinde… sorgulayacak yapılanları.

İyi Müslüman olacak. İslamiyet’in getirdiği hayatı düzenleyen kurallara uysa aslında geriye bir şey kalmayacak. Hırsızlık yapmasa, cinayet işlemese, kul hakkı yemese, komşusuna sahip çıksa, fakire el uzatsa, kibirden gururdan uzak dursa, annesine ‘öf’ bile demese Kızılelma’sına her gün bir adım daha yaklaşacak güzel insanlarım.

İnsanoğlu önce kendisine çekidüzen vermeli. Kendisinde yanlış giden şeyleri düzelten ailesini, mahallesini, toplumunu düzeltebilir ancak. Biz daha kendimizde giden yanlışları düzeltmeden dünyaya nizam vermeye çalışıyoruz. Kızılelma; topluma vereceğin güzel şeylerin bir araya geldiği yerdir, zamandır, mekandır. Kızılelma’ya ulaşmak için elde kılıç at üstünde gitmeye bile gerek kalmayacak belki insan kendi Kızılelma’sını gerçekleştirse.

Velhasıl değerli okuyucu, bu yüzyılda kendini düzeltmekle başlıyor her şey. Kendini parmakla gösterilen kişi haline getirirsen, gönülleri sevginle saygınla fethedersen, emin ol yukarıda anlamını yazdığımız Kızılelma’ya çok ama çok az kalmış olacak!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı