REKLAMI GEÇ

KUDÜS NE YANA DÜŞER USTA?

17 Aralık 2017 Pazar

‘Haydi yiğitler, haydi aslanlar; vakit tamam. İsrail’i haritadan sileceğiz, yakacağız, yıkacağız. Yaptıkları zulümlerin hesabını soracağız. Batı Şeria’da, Kudüs’te, Ramallah’ta yaptıkları katliamlar yanlarına kar kalmayacak.’

 

Türkiye her konuda olduğu gibi Kudüs konusunda da bir anda öyle ‘gaza’ geliyor ki yukarıdaki cümleler havada uçuşuyor. Sakin olun yahu. 2017 yılında yaşıyoruz. Öyle elde kılıç, at üstünde ülke fethetmeler geride kaldı. Gücün kadar sözün var yeni dünyada. Düşünce gücün, demokrasi gücün, silah gücün, diplomatik gücün kadar yani. Öyle bol kepçeden konuşunca inandırıcılığın da kalmıyor. Peki, bizim sözümüz ne kadar bu yeni ve adaletsiz dünyada?

 

7 milyonluk İsrail nasıl oluyor da 2 milyara yakın nüfusu bulunan İslam ülkelerine meydan okuyabiliyor mesela? Bunu hiç dert edineniz oldu mu? Önemli olanın nicelik (sayı) değil nitelik olduğu gün gibi aşikar değil mi? Nitelikli insanlar neden çıkmıyor artık bu coğrafyadan? Bin yıl önce Doğu toplumları sadece siyasi olarak değil bilim, felsefe, tıp alanında da dünyaya meydan okurken, bin yıl sonra İslam coğrafyasından, petrolden başka neden bir şey çıkmıyor? Her gün baskının olduğu, insanların özgür düşünemediği toplumlardan elbette bir halt olmaz. Şimdiye kadar olmadı, bundan sonra da olmayacak!(Bugün Türkiye’den Aziz Sancarlar, Oktay Sinanoğlular çıkıyorsa bunu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz diyor ve parantezi kapatıyorum)

 

Bundan 6 ay önce Katar’a savaş açma tehdidinde bulundu Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri.ABD de Katar’ı teröre destek vermekle suçladı aynı günlerde. Sonrasını hatırlayanınız var mı? Ben söyleyeyim. ABD, Arabistan’a 100 milyar, Katar’a 12 milyar dolarlık silah ve uçak satışı yaptı! Bunlar bizim gözümüz önünde oldu yahu. İnanılır gibi değil. Arabistan’ın başındaki kuklalar, bugüne dek ne Irak’ta ne de Filistin’de yapılan katliamlara ses çıkardı. Sorsan Müslüman bir tek onlar! İstanbul’da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Kudüs’le ilgili toplantısına bile katılmadılar ama İsrail çağırınca hemen İsrail’e gittiler.

 

Kudüs elbette bizim canımız, ciğerimiz, ilk kıblemiz. 400 yıl bir Türk Devleti olan Osmanlı tarafından yönetildi. Belki de tarih boyunca en sıkıntısız dönemi de bu dönem oldu. Her anlamda güçlü Osmanlı, Kudüs’ü de en güzel şekilde yönetti. Bizim için Kudüs, hem kutsal, hem de gönül coğrafyamızın en güzel çiçeği. Filistin’in başındaki zatların Kıbrıs meselesinde Rum tarafını tutarak bizi işgalci ilan etmesini, Ermenilerle olan sıkı ilişkilerini not ediyoruz elbette! Ama bizim için önemli olan Kudüs’tür. Filistin’de yaşayan samimi Müslümanlardır, kadınlardır, yaşlılardır. Haydut İsrail Devleti’nin tankına karşı taş atan o masum çocuklardır. Filistin cephesinde şehit düşen binlerce Türk askeridir.

 

Güçlü bir Türk Devleti, bu coğrafyada yanan alevi söndürmeye muktedir olur. 2017 dünyasında bunun yolu demokrasiden, ifade özgürlüğünden, iyi eğitimden, güçlü bir askeri yapıdan ve diplomatik ilişkilerin sağlamlığından geçiyor.

 

Bunların hayata geçtiği gün Kudüs özgür ve gerçek Müslümanların olur!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Adalet   -  Bağlantı 18 Aralık 2017, 08:51

Kesinlikle çok doğru şimdiki hükümet sadece milletin gazını alıyor bol keseden atıp tutuyor..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı