REKLAMI GEÇ

ÖĞRETMENLER

25 Kasım 2018 Pazar

Bize çok şey öğretti o öğretmenler. Ben ilk tokadımı da bir öğretmenden yedim, ilk yanağımı da bir öğretmen okşadı.

İlk harfleri öğretirlerken nasıl o kadar sabrettiler inanın bilmiyorum.

Bize hiçbir şey katmayan öğretmenler de oldu. Sadece devletten maaş almak için hasbelkader bu mesleği yapanlardan tek güzel bilgi almadığımız gibi, davranışlarıyla bizi geriye götürdüğünü bile söyleyebilirim.

Ama bizim derdimiz güzel insanlarla.

İlk harfi öğreten Ramazan öğretmenimle benim derdim. Okula giderken heyecan duyduran hocam mevsimleri anlatırken, dışarıda yağan karı izlemenin verdiği güzellik nerde var ki!

Dedim ya derdimiz güzel insanlarla. İlkokul dönemindeyken annem ameliyat olduğunda ziyaret için evimize gelen Nalan Öğretmenimle benim derdim. Okulda 2 ile 2’yi toplayınca 4 yaptığını herkes öğretirdi ama ziyareti, vefayı, sevgiyi öğretmek bu güzel davranışla bende hasıl oldu!

İlköğretimin son sınıfında bir öğretmenimle fikir tartışması yaşamıştım. Öğretmenimizle kesinlikle aynı fikirde değildim. “ki hala değilim” Bunu kendisine ifade ettiğim için olsa gerek davranışlar bölümünde yer alan ‘Küçüklere karşı sevgi, büyüklere karşı saygı’ notum ‘Başarısız’ olarak kayıtlara geçti. Güce boyun eğmemenin, direnmenin, haklılığını savunmanın bir bedeli vardı. O öğretmenim de sağ olsun bunu öğretti bana!

Üniversitede yüzlerce bilgi aldık belki ama Mustafa hocamın öğrettiklerini, söylediklerini kimse öğretmedi bana. Türkçe konuşmanın, Türkçe’yi doğru kullanmanın bu kadar önemli olduğundan tutun da İngilizce yazılı kıyafet giymenin saçmalığına kadar neler neler. Sadece bunlar da değildi mesele. Hayata bakış açınızı değiştiriyor böyle hocalar. Nazım Hikmet’le Necip Fazıl’ı bir şiir dinletisinde birleştirdiğimizde yaşadığımız heyecan ve eğer birlik olursak neler olacağını öyle güzel anlattı ki hocam, üzerimizde büyük hakkı var. İnşallah helal eder!

Büyüdük, çalıştık şimdilerde saygı duyduğumuz öğretmenlerimizle arkadaş gibi konuşuyoruz. Arkadaşlarımız da öğretmen oldu. Abidinler, Zübeyirler, Osmanlar, Orhanlar, Merveler, Zeynepler, Duygular, Kübralar… Biliyorum ki onlar da öğrencilerine sadece 2 ile 2’yi toplayınca 4 yapar demeyecek. Hatta bazen 4 etmeyeceğini anlatacak. Hayatı anlatacak. İşte o zaman her şey daha güzel olacak!

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı