REKLAMI GEÇ

PAMUKKALE’DE 14 TL’YE FRANSA SUYU İÇMEK!

12 Ağustos 2018 Pazar

Pamukkale’nin en uzak olduğu yer neresi diye sorsanız emin olun Denizli derim. Bu kadar yakın olup da Denizli’yle bu kadar alakasız bir antik kent ve böylesine bir doğal güzellik var mıdır emin olun bilmiyorum!

Bu konuda da insanımıza zerre miktar kızmıyorum. Giriş ücretinin 35 TL olduğu yere ailesiyle gitmeye kalksa bir insan asgari ücretini bırakıp çıkar Pamukkale’den. İçerideki havuza girmek para, içeride özel arabayla gezmek para. Her şey para.

Ama bu kadar paranın adının geçtiği yerde suyla ilgili yaşadığım olay artık son nokta oldu benim açımdan. Pamukkale’nin Güney kapısından içeri girerken su aldığımda suya 4 TL vermek gayet normal gelmeye başlamıştı bana. Antik tiyatroya çıktığımda suyum bitti ve hava da sıcak olduğundan bir tane daha su almak istedim. Oradaki görevli suyun 14 TL olduğunu söyledi. Muhtemelen şaka yapıyor diye yüzüne baktığımda gayet ciddi olduğunu gördüm. Neden bu kadar pahalı diye sorduğumda, ‘Bu su Fransa’dan geliyor’ dedi!

Suyun üzerindeki yazıyı okuduğumda gerçekten de Fransa’dan geldiğini anladım suyun. Siz de biliyorsunuz ki ülkemizde su kalmadı! Suyumuz kalmadığı için de suyu teeee Fransa’dan getirtiyoruz. E o kadar yoldan gelen suyu 3-5 liraya satmak olur mu. Asla olmaz. Hem zaten Fransızlara ayıp olur. Sen teee Fransa’dan su getir sonra 3-5 liraya sat!

Susuzluktan o 14 TL’lik su alındı. Suyu içerken adeta kutsal bir emanet gibi davrandık! Dudaklarımızı ıslatmayı yeterli saydık. Hem suya 14 TL vereceğim hem de o suyu hunharca içeceğim öyle mi!!!

Son yıllarda Pamukkale’de artan turist sayısıyla eşdeğer mi yükseliyor suyun fiyatı bilmiyorum ama artık gerçekten ayıp oluyor! Pamukkale gibi dünya harikası bir yerde suyu 5 TL’ye satmanıza alıştık ama 14 TL gibi bir rakama hem de Fransız suyu satmanıza galiba alışamayacağız!

Denizli’den yeteri kadar uzak zaten Pamukkale. Bu şekilde yaptığınız, günü kurtarmaya yönelik, kısa yoldan köşeyi dönmeye yönelik hamlelerle güzelim yeri iyice bitirmeden birileri bu vurguna dur demeli!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı