REKLAMI GEÇ

DENİZLİ’NİN ADIM ADIM YOLLARI

15 Haziran 2014 Pazar

“Denizli’nin en çok şikayet edilen konusu ne?” diye sorduğunuzda…
Kuşkusuz karşılığını “Denizli’nin Adım Adım Yolları” isimli yöremiz türküsüne de konu olan “yol” olarak alırsınız.
Nereden mi biliyoruz?
Çünkü ne zaman bir yol haberi yayımlansa, yorum yağar.
Çoğunluğu da tepki içeriklidir.

Örneğin Kale-Muğla karayolunun tamamlanamayan bölümüyle ilgili “500 metrelik sorun” haberimize okurlarımızdan Halil Uysal, şu yorumu yapmış:
-Hiç yolunuz Sarıgöl yoluna düşmemiş anlaşılan. Orada, Denizli-Manisa il sınırında, 500 metreden bile kısa bitmemiş yol var. Sebebini ben de bilmiyorum. Orada kurul kararı gerektirecek bir durum da yok ve çok tehlikeli. Birileri ölmeden yolun yapımına katkı sağlarsanız sevinirim.”

Bir başka okurumuz Ahmet Karapınar, “60,5 kilometre tamamlandı, 500 metre kaldı” bilgisinin yanlış olduğunu iddia ederek, “Daha o yolun yarısı bile tamamlanmadı” diyor.

Ali Erdem de “O ayırımdan 5 kilometre sonra Muğla’ya gidiş yönünde yolun bir kısmında göçük var, kimse görmüyor mu?” diye sormakta.

Geldik “Fıkra gibi yaya geçidi” başlıklı haberimize de konu olan Bağbaşı’na…
Denizli-Muğla karayolundaki yaya geçidi düzenlemesi tam da Karadeniz fıkralarına konu olacak cinsten.
Detay gibi görünen, ancak, “kör göze parmak sokmak” deyimine uygun düzenlemeleri iyi süzen Denizlihaber.com yazarlarından Sadık Emre Çaputçu’nun dikkati ve sosyal medyada paylaştığı fotoğrafla gündeme taşıdığımız bu haberde, yaya geçidinin yolun karşısına geçmek isteyenleri; yaya kaldırımına değil, ana caddeye yönlendirdiği anlatılıyor.

Bu habere de Ufuk Alagöz isimli okurumuz “Aslında böyle yüzlerce örnek var bu şehirde. Kaç defa bildirdim. ‘Düzelteceğiz’ diyorlar ama icraat yok. Şimdi gördüğüm yerde fotoğraflayıp toplu halde bildireceğim” yorumunu göndermiş.

Aynı habere sosyal medya üzerinden yorum yapan İbrahim Demirci, “Bu yol dünya standartlarında, örnek yol diye günlerce vatandaşa çile çektirdiler. Daha buna benzer bir sürü hata var. Yamamaya başladılar zaten. Eski hali daha güzeldi” diye yazmış.

Osman Kapan’ın yorumu da şöyle:
“O yola verilen para yemin ederim haram. Dünya standartlarının üstünde diye milleti kekliyorlar. Bir de sanırsın otoban yaptılar. Yolun bazı yerlerinde bir metre çukurlar var. Ulus kavşağına yeni dökülen asfalta çıkarken arabanın neredeyse her yeri dökülecek. Eski hali bundan iyiydi.”

Alper Yasin Ayten, kent merkezindeki sinyalizasyondan örneklemeyle “Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile Emek Caddesi ışıklarında karşılıklı iki tarafa da aynı anda yeşil yanması var. O da güzeldir” dokundurmasını yapmakta.

Bunlar yorumlar arasından seçtiklerimiz…
Bir de bu haberlerin okunma sayılarına bakalım mı?
Denizlihaber.com’un Facebook’taki sayfasında “Fıkra gibi yaya geçidi” haberi görenlerin sayısı 7 bin 184.
Sitemizde bu haberin tıklanma sayısı ise 2 bin 281.
“500 metrelik sorun” başlıklı haberimizi ise Facebook sayfamızda 3 bin 452 kişi görmüş.
Sitemizdeki tıklanma sayısı da 1.627.

Tüm bu yorum ve istatistiki rakamlar gösteriyor ki, bugüne kadar yapılanlara rağmen yol; hala bu kentin, bu ilin en önemli problemlerinden.
Bu durumda isteyen, Denizli’nin Adım Adım Yolları türküsünü söyler.
İsteyen, yorum ve haberlere bakıp, “biz nerede yanlış yapıyoruz” der.
İsteyen de “yaptık gözünüze, dizinize dursun” diye çıkışır.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı