REKLAMI GEÇ

10.225 SOKAK, 717 CADDE…

26 Aralık 2017 Salı

Büyükşehir olarak 50’si Merkezefendi, gerisi Pamukkale İlçesi’nde olmak üzere; 118 mahalle olduğunu bilsem de; 717 cadde ve bulvar, 10.225 sokak, 96 ışıklı kavşak olduğunu; rakamsal olarak bilmiyordum.

Ta ki; Valimiz Sayın Hasan Karahan başkanlığında yaptığımız “Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri” ana temalı toplantı yapılıncaya kadar.

16 civarındaki kurumdan yetkililerin katıldığı toplantıda yapılan sunum ve karşılıklı soru-cevaplardan önemli bilgiler edindik.

Mesela; şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşıyan araçlarda 1 Aralık ila 1 Nisan tarihleri arasında takılması zorunlu olan kış lastiklerinde “M + S” harflerinin bulunması gerektiğini, “4 Mevsim” diye lanse edilen lastiklerin aranan şartları tam olarak karşılamadığı için geçerli olmadığını öğrendik.

Çünkü kış lastikleri +7 derece altındaki soğuk hava şartlarına uygun tekniklerle üretilen; diş derinliği ve kılcal kanalların daha fazla olduğu, sertleşmeyen, yola daha güçlü tutunan, daha kısa fren mesafesine sahip lastikler.

Ölümlü kaza sayısının yıllar itibariyle 31, 41, 37 ve 38 olduğu ifade edildi. Umarız; yıllar itibariyle; araç sayısındaki hızlı artışa mukabil; ölümlü kazalar en aza iner.

İlimiz şehir merkezinde menfi hava koşullarından en çok etkilenen yol güzergahları şöyle:

1-Acıpayam Yolu; Kelleci Kardeşler Kavşağı.
2-Tiyatro Kavşağı ile Başak Kavşağı arasındaki Askeri Yol.
3-Başka Kavşağı ile Saki Kavşağı arasındaki Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi.
4-29 Ekim, Hasan Gönüllü ve Ali Marım Bulvarı güzergahı.

Bu güzergahlardan başka Antalya yolu Şahin Tepesi Mevkii’nde toplam 4 km. uzunluğundaki yolda gizli buzlanma,

Yine; Denizli-Antalya Karayolu 16. ila 23. km. arasında gizli buzlanma ve sürgün ihtimali mevcut.

Denizli-Muğla, Denizli-Afyon, Denizli-Uşak, Denizli-Manisa güzergahlarında da; kar yağışı ve buzlanma yüzünden zincir takılması gereken, yoğun sis olabilen, trafik kazalarının yaşanabildiği yollarda dikkatli araba kullanmakta yarar var.

Vatandaşlar; yola çıkmadan önce 0.258.212 54 40 (veya- ücretsiz 159 Alo Karayollarını) aradıkları taktirde yol durumu hakkında bilgi alabilecek.

Bu güzergahlarda toplam 110 personel, 10 ekip otosu, 19 motosiklet ile tedbir alınacak ve denetimler yapılacak. Trafik ekipleri 24 saat esasına göre vazife yapacaklar.

Yazının ilk bölümlerinde 16 kadar kurumun toplantıya katıldığını belirtmiştim. Bunlardan Büyükşehir Belediyesi tuz stoklarını gözden geçirecek. İlçe Belediyeleri makine, araç-gereç ve teknik personel olarak tetikte olacak.

İl Jandarma Komutanlığı zincir takılmasını sağlayıp, ses ve ışıklı işaretlerle uyaracak. İl Sağlık Müdürlüğü “Acil Servis”te tüm tedbirleri alarak ilk ve acil yardım görevini üstlenecek.

Şoförler ve Otomobilciler Odası mevcut olan 7 çekicisini; tatil günleri dahil; 24 saat esasına göre hazır bulunduracak.

Meteoroloji; sürücüleri hava durumu hakkında sürekli bilgilendirecek…

Kimsenin burnunun kanamayacağı kazasız bir kış geçirmek dileğiyle.

İyi yıllar.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı