REKLAMI GEÇ

6 -7 EYLÜL DENİZLİ SİVİL TOPLUM GÜNLERİ

4 Eylül 2018 Salı

6 ve 7 Eylül 2018 tarihlerinde ilimizdeki bir otelin toplantı salonunda Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği tarafından müştereken finanse edilen ve İçişleri Bakanlığı ile Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen “Kamu-Sivil Toplum Kuruluşları İş Birliği Projesi/Sivil Toplum Günleri” adı altında bir program icra edilecek.

Toplantıda; Kamu-STK İş Birliği Projesi kapsamında “Ortak Hedefler”, “Karşılıklı iletişim, Fayda, Güven ve İş Birliği”, “Kararlılık”, “Sürdürülebilirlik, “Sahiplenme” konuları üzerinde durulacak.

İlk günkü panelde ilimizin Çalışma ve iş Kurumu İl müdürü Fatih Işık , Pamukkale Üniversitesi Hayat Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kazım Çelik, Kadın ve Demokrasi Derneği Denizli İl Temsilcisi Hilal Can ve Türkiye Kızılay Derneği Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu konuşmacı olarak yer alacaklar.

Bu esnada, sivil toplum kuruluşlarının yasal, denetsel ve yardım toplamaya ilişkin sorumlulukları ve hibe programları hakkında bir bilgilendirme oturumu da yapılacak.

Toplantıda ayrıca kamu-STK işbirliğinin kuvvetlendirilmesini hedefleyen çözüm önerileri ve proje ortaklığı geliştirme, sivil toplum kuruluşlarının sorunları ve gereksinimleri, kamu-STK ve uluslararası STK’lar arası iletişim ve diyalog başlıkları üzerinde fikir alışverişinde bulunulacak.

Atölye çalışmaları ve STK’larla yapılacak bire/bir karşılıklı görüşmelerden sonra; toplantının ikinci gününde, “Avrupa Birliği Katılım Sürecinde Sivil Toplum Sektörü ve AB Mali Yardımları Kapsamında STK’lara Sağlanan Destekler” oturumu var.

Bu içerikteki bir toplantının ülkemizdeki diğer bazı şehirlerle birlikte Denizli’de de yapılması büyük önem arz ediyor.

Sivil Toplum Kuruluşlarının öneminin daha iyi anlaşılması, toplumda hak ettiği yer ve konuma oturtulabilmesi , daha yararlı aktivitelerde bulunmalarının önünün açılması bakımından bu toplantıyı önemsiyorum.

Fiiliyata dönüşecek, verimli ve hayırlı sonuçların ortaya çıkacağına inanıyorum.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı