REKLAMI GEÇ

“ADAM KAZANDI”

26 Haziran 2018 Salı

Aldığı % 30,6 oy ile yarışı ikinci bitiren Muharrem İnce Fox Tv’den İsmail Küçükkaya’nın cep telefonuna gece yarısı gönderdiği mesajda “Adam kazandı” diyerek; ortaya çıkan realiteyi ve seçim sonucunu iki kelimeyle ifade etti.

Yaptığı basın toplantısı salonundan TRT emekçilerini dışarı çıkartan Muharrem İnce; “Gazetecilerle dost olurken daha dikkatli olmak gerekiyormuş, (arkadaşça gönderdiğim mesajı) Küçükkaya’nın haber yapacağını tahmin etmedim, düşünmedim” dedi.

Böyle şeyleri söylemekten utandığından bahisle 41 yıl sonra % 30 barajını geçtiğini, CHP’nin % 25’lik psikolojik bandını aştığını ve aslında ilk turdaki hedefinin % 35 olduğunu ifade etti.

“Milli İrade” 24 Haziran 2018’de seçimini yaptı ve ilk turda “Erdoğan” dedi. R.Tayyip Erdoğan oyunu beş milyon artırarak tüm zamanların en büyük oyunu aldı. Her iki seçmenden biri tercihini ondan yana yaptı.

Böylelikle Türkiye yarınını kazandı ve 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine yürünmesine engel olunamadı. Türkiye düşmanlarının ülkemizi kaosa düşürme planı tutmadı.

Katılım oranının yüksekliği ile dünyaya demokrasi dersi verildi. Halkın % 98’inin mecliste temsil edilmesi sağlandı.

Milletvekili seçimlerinde Ak Parti ve CHP’nin aldığı oylar; Tayyip Erdoğan ve Muharrem İnce’nin aldığı oyların gerisinde kaldı. Tayyip Erdoğan’ın aldığı oy ile Ak Parti’nin aldığı oy arasındaki on puanlık farkın sebeplerinin analiz edilmesi, her ikisinin özdeşleştirilmesi gerektiği ortaya çıktı.

Buna mukabil; Selahattin Demirtaş ile Meral Akşener’in aldığı oylar partilerinin aldığı oyların gerisinde kaldı. Meral Akşener % 7,3 ile yüzde 8,4 alan Demirtaş’ın ardından dördüncü sırada yer alabildi. Bu oran Muharrem İnce’nin 1/4 ‘üne karşılık geliyor.

Son 4 yılda 6. kez sandığa gidilirken; iddia Edilenin aksine MHP oylarının erimediği, 45 ilde oylarını artırarak kemikleşmiş tabanını bir arada tatmayı başardığı ortaya çıktı.

CHP’nin milletvekili seçimindeki oylarının % 22,6 ‘ya düşmesinin sebeplerinden birisi olarak; (barajı aşıp Ak Parti milletvekili sayısını düşürmesi için) ailelerdeki oyların bir kısmının bilinçli olarak HDP’ye verilmesi gösterildi. Eğer bu iddia doğruysa; Cumhuriyet Halk Partisi HDP’nin meclise girmesinde etken oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık koltuğunun eskisi kadar garanti olmadığı ve siyaset mühendisliği hesaplarının çöktüğü görüldü. Yöneltilen soruya; “15 milyon oy alan bir kişi sence siyasetten silinir mi, devam mı eder?” şeklinde cevap veren İnce; CHP Genel Başkanlığı için mücadele edeceğinin sinyallerini verdi.

Kendi köyünde ve seçim bölgesi olan Yalova’da Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’ye geçilen Muharrem İnce; bunu Yalova’da 81 ilden insanın ikamet etmesine ve Rize gibi homojen bir yapısı olmamasına bağladı.

Saadet ve Vatan Partisi gibi marjinal partiler umduğunu bulamadı.

Milletvekili dağılımına bakıldığında; milletvekilleri arasından bakan atanmasının pek mümkün olmadığı sonucu çıktı.

Afrin Komutanı’nın apoletlerini sökeceği, asgari ücreti 2200 lira yapacağı, öğrencilere milli bayramlarda 500 lira vereceği, TRT’yi hizaya getireceği, üniversiteleri tekrar birleştireceği, passoligi kaldıracağına dair vaatlerin seçmeni fazla heyecanlandırmadığı anlaşılırken; Muharrem İnce’nin demagoji yapmakta Süleyman Demirel’den daha üstün bir performans sergilediği gözlerden kaçmadı.

Netice olarak; vaatler değil, icraatlar ve başarı hikayesi olanlar kazandı.

63 İlde Tayyip Erdoğan, 10 ilde Demirtaş ve 8 ilde de Muharrem İnce’nin önde bitirdiği seçim sonuçları ülkemiz, milletimiz, Ortadoğu ve Dünya için hayırlı olsun.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı