REKLAMI GEÇ

BİR REİS-İ CUMHUR PORTRESİ…

7 Ağustos 2014 Perşembe

Ezilenlerin, mağdurların ve hor görülenlerin özgürlük mücadelesini verdi. Gün geldi hapse girdi, gün geldi siyasi yasaklı oldu. Ama hiçbir zaman umudunu, hedefini, mücadele azmini kaybetmedi.

Tüm vesayetlere, darbelere, çetelere karşı çıktı. Bunlar karşısında hep Milli İrade’yi savundu. Milletten aldığı emanete ihanet etmedi, onların meşru taleplerini başının tacı yaptı. Cumhuriyetimizi demokrasi ile ve yeni sivil anayasa ile taçlandırmayı hedefledi.

Güçlünün değil, haklının tarafını tuttu. Sadece ülkemiz için değil, komşu ülkeler, İslam Coğrafyası ve tüm dünya mazlumları için hürriyet ve adalet istedi. Dünyanın dört bir yanında deprem, kuraklık, açlık, sel, iç savaş gibi afetlere maruz kalan ülkelere 7,5 milyar dolar yardım yapılmasına ön ayak oldu.

Marmaray’ı hayata geçirdi. Asya ile Avrupa’yı denizin altından birleştirdi. 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptı. Türkiye’yi Yüksek Hızlı Tren ile tanıştırarak mesafeleri kısalttı. 26 yeni havalimanı inşa ederek havacılık sektörümüzü dünya markası haline getirdi.

Türkiye’yi yeni bir çağın eşiğine getirip, Öncü Ülke yapma, gücüne güç katma, yüzyıla Türkiye’nin mührünü vurma, yatırımları ve büyümeyi artırma, ekonomimizi dünyada ilk 10 arasına sokma hedeflerini koydu.

Milleti birbiriyle, tarihiyle, kültürüyle, coğrafyasıyla, geçmişiyle, devletiyle barıştırdı. Her insanını; vatandaşı olmakla gurur duyacağı bir konuma getirdi.

Türk Lirasından 6 sıfır attı. Paramız itibar ve değer kazandı. İhracatımız 36 milyar dolardan 156 milyar dolara çıktı. Kişi başı milli hasıla 10 milyar doları geçti. Merkez Bankası rezervleri 28 milyar dolarda 136 milyar dolara çıktı. IMF’ye borç kalmadı. 2023 yılı hedefi olarak dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden biri olmayı koydu.

Üniversite ve özel hastane kapılarını tüm vatandaşlarımıza açtı. İsteyen, istediği eczaneden ilacını almaya başladı. Ülkemiz uçak ve helikopter ambulansla tanıştı. Yatağa bağımlı hastalar evde bakılmaya başladı ve Türkiye sağlıkta bir cazibe merkezi haline geldi.

Ders kitapları ve tablet bilgisayarlar ücretsiz dağıtılmaya başladı. Katsayı adaletsizliği kaldırıldı. Her ile bir üniversite açıldı. Öğretmen maaşları, burs ve kredi miktarları artırıldı… Yetişmiş insan gücü, ülkemizin dinamosu oldu…

Toplu konutta adeta bir devrim gerçekleşti. Vatandaş kira öder gibi ev sahibi oldu. Şehirler yeşil alan ve parklarla donatıldı. Çöp yığınları, hava kirliliği, deniz kirliliği ortadan kalktı. Türkiye’nin şehirleri dünya metropolleriyle rekabet etmeye başladı.

Türkiye artık kendi tüfeğini, kendi tankını,kendi helikopterini, kendi savaş gemisini, kendi uydusunu üretti…

Türkiye onun zamanında ABD’nin, AB’nin peyki olmaktan çıktı. Şahsiyetli ve bağımsız bir dış politika izledi. Türkiye öz benliğine kavuştu.tarihteki gücünü hatırladı.

Mustafa Kemal ATATÜRK, İsmet İNÖNÜ, Celal BAYAR, Cemal GÜRSEL, Cevdet SUNAY, Fahri KORUTÜRK, Kenan Evren, Turgut ÖZAL, Süleyman DEMİREL, Ahmet Necdet SEZER, Abdullah GÜL ve …………………………………

Bu noktalı yeri 10 Ağustos’ta siz dolduracaksınız. Vereceğiniz karar ülkemiz, Büyük Türk Milleti, Ortadoğu ve Dünya için, tüm insanlık için hayırlı olsun…

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı