REKLAMI GEÇ

BÜYÜK DEVLET TÜRKİYE

22 Eylül 2014 Pazartesi

49 rehineyi 101 gün sonra da olsa, burunları kanamadan sağ salim kurtaran büyük bir devletiz.

ABD ve üzerinde Güneş batmayan ülke İngiltere;  vatandaşlarının boğazlarının kesilmesine engel olamamışken; Türkiye’nin 46’sı Türk 49 rehineyi kurtarıp ailelerine teslim etmesi;  hakikaten, diğer ülkeler açısından kıskanılacak ve imrenilecek bir operasyondur.

Işid’in elinde hala kurtarılmayı bekleyen İngiliz vatandaşları varken; Genelkurmay’ın lojistik destek verdiği MİT’in yaptığı  operasyon; Dünya tarihindeki  bugüne kadar yapılmış rehine kurtarma operasyonlarının içinde  en başarılı operasyonlardan biridir.

11 Haziran’da Musul Başkonsolosluğu basılarak ikisi bebek 49 kişinin rehin alınmasını siyasi malzeme yapanlar, politikaya alet edenler, rant elde etmeye çalışanlar umduklarını bulamamışlardır.
49 kişinin aile ve yakın akrabaları diken üstünde durur ve gözlerine uyku girmezken, böylesine insani bir konuyu istismar etmekten çekinmeyenler, karşılarında uluslar arası hukuk tanımayan, pırasa doğrar gibi adam boğazlayan bir radikal örgüt olduğunu hiç umursamamışlar, tahrik edici söylemlerde bulunmaktan çekinmemişlerdir…
Dahili ve harici bedhahlara rağmen gerçekleştirilen kurtarma operasyonunun özelliklerinden biri de; başka ülkelerden destek alınmadan yapılan, tamamen yerli bir operasyon olmasıdır. 49 rehine tereyağından kıl çeker gibi; çatışmaya sebebiyet verdirilmeden, fidye ödenmeden, diplomatik yollar kullanılarak kurtarılmışlardır.
7 Şubat’ta MİT Müsteşarı’na operasyon yapmaya kalkışanlar; MİT’in 100 gün nakış nakış işleyerek yaptığı; oscar kazanacak film gibi nitelenebilecek, en küçük bir hatanın bile ağır bedellerinin olabileceği, İsrail’i kıskançlıktan çıldırtacak bu operasyondan sonra, herhalde mahçup ve pişman olmuşlardır / olmalıdırlar…

Türkiye Cumhuriyeti’nin mensupları gururludur, mutludur… Çünkü devletleri BÜYÜK DEVLET’tir…
Devletlerinin; Dünya’nın neresinde olursa olsun, zor duruma düştüğü zaman, kendisinin yanında olduğunu bilmektedir…

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

bekir yenipazarlı   -  Bağlantı 26 Eylül 2014, 12:27

Büyük devlet olamanın güzel yanı olduğu gibi sıkıntı ve çileleride olacaktır .Bu topraklar her zaman dinamiktir.her kesimin emeli vardır. Yapılan işi küçümsemek degil mevcudu tesekkür etmek gerekir diye düşünüyorum selamlar.

Can Özdemir   -  Bağlantı 23 Eylül 2014, 08:41

Adamlar rehineleri sınıra getirip veriyorlar bizde operasyon yaptık diyoruz. Velev ki pazarlık ta yapmadık herhaldi. Milleti bu kadar saf sanmayın.

Aysel ÖCAL   -  Bağlantı 22 Eylül 2014, 14:58

Asıl diplomasi, dış politika; o kişilerin rehin alınmasını önlemektir; ileriyi görebilmektir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı