REKLAMI GEÇ

1001 KÂRLI İŞ FİKRİ

2 Mayıs 2017 Salı

31 Mart – 9 Nisan 2017 tarihleri arasında EGS Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen Denizli Kitap Fuarı’na gittiğimde; giriş salonunun sağ kısmının Denizlili yazarlara ayrılmış olduğunu görüp; hemen oradaki standa yöneldim. Her biri birbirinden değerli yazar arkadaşların arasında www.denizlihaber.com’daki köşe yazarı arkadaşlarımızdan Mustafa Koç’un orada bulunduğunu ve kitaplarını imzaladığını fark ettim.

Kendisiyle tokalaşıp tebriklerimi iletmemden sonra; “1001 KÂRLI İŞ FİKRİ” kitabını bana hediye etme nezaketini gösterdi. Kitabını incelediğimde kendisini yeteri kadar tanımadığımı anladım.

Mustafa Koç; Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi İşletme Fakültesi, Endüstri İşletme Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuş.”Türkiye’de Turizm Politikası ve Turizmde Kalite” konusunda yüksek lisans yapmış.

Almanca ve İngilizce yeminli tercümanlığı da yapan Mustafa Koç müteşebbislerimize dünya ile rekabet edebilmeleri için değişik fikirler sunduğu kitabına “İş Planı, Avrupa Birliği Proje Örnekleri, Hibe Krediler ve Krizlere Karşı Stratejiler” i de dahil etmiş.

304 sayfalık kitabı incelediğimizde; içinde hakikaten 1001 ayrı iş sahasının girişimcilik projelerinde de kullanılmak üzere yer aldığını gördük.

Bunların içinde dikkatimizi çeken, ilginç iş konularından bazılarını sizlerle paylaşmak isterim:

Sağlıklı zayıflama merkezi, döner fabrikası, çocuklara yönelik eğlence merkezleri, güvenlik ve dedektiflik, deprem malzemeleri ticareti, eski mobilyaları kaplama ve boyama, insanı tok tutan meşrubat ve sakız, çamaşır yıkama merkezi, hasta yaşlı bakım servisi, terzihane/ütühane, bina bakım ve onarım servisi, bisiklet kiralama.

Dışarıdan sekreterlik, merdiven yenileme, maliyet düşürme danışmanlığı, evlilik danışmanlığı, yemek takımı kiralama, çocuk oyun merkezi, tarihi eser ve heykel bakımı, mama servisi, duvar yazıları silme, zayıflama merkezleri, oto kuru temizleme, gezici ev hayvanları bakım servisi.

Araba parçalama merkezi, stres yok etme merkezi, golf sahası, diyet lokanta, kişiye özel otobiyografi yazarlığı, gezici tuvalet servisi, Türk sirki, ikinci el kuyumcu, abiye kiralama, köpek ve kediler için tatil merkezi, imaj maker, süt dağıtımı, site yöneticiliği, gezici bıçak bileyici, soy ağacı, çocuk müzesi, eve servis terzi.

Hayvanat bahçesi, yaşlılar için bilgisayar okulu, düğün organizatörlüğü, çikolata otomatı, barter sistemi kurma, gezici araç temizleme servisi, Osmanlı lokantası, macera oyunları merkezi, Kızılderili köyü, vasiyetname yazma ve saklama merkezi ve daha nice değişik iş fikirleri.

Kitap; daha birçok faydalı bilgiyi ihtiva ediyor. Girişimcinin sahip olması gereken özellikler, pazar analizi nasıl yapılır, kuruluş yeri seçiminde etkili olan faktörler, yatırım planlaması, finansman planlaması, dış kaynak temini, maliyet hesabı ve fiyatlandırma, işyerini bekleyen en büyük tehlikeler.

Boy yayınlarından Ocak 2015’t e ikinci baskısı çıkan kitabı, yeni iş kurmak isteyen müteşebbislere ve Türk Ekonomi Tarihi hakkında bilgi sahibi olmayı arzu edenlere tavsiye eder, çok yönlü kişiliğe sahip Sayın Mustafa Koç’u tebrik ederim.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Mustafa Koç   -  Bağlantı 2 Mayıs 2017, 13:12

Bu veciz yazınız için çok teşekkür ederim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı