REKLAMI GEÇ

DENİZLİ’DE HER ŞEY VAR, HAYVANAT BAHÇESİ YOK

7 Şubat 2017 Salı

“Şimdi bu da nereden çıktı?” demeyin.”Her şeyimiz vardı da hayvanat bahçesinin olmayışı mı göze battı?” diye düşünmeyin.”Ne yani; hayvanat bahçesi de olmayıversin” diye burun kıvırmayın.

Var, var; hem de bal gibi ihtiyaç var. Teleferik yapılmadan önce de böyle demiyor muyduk? Fakat teleferik bitince akın akın ziyarete gittik. Kendimizin gittiği yetmiyormuş gibi; eşimizi, dostumuzu, misafirimizi de götürdük. Gururlana, gururlana; böbürlene, böbürlene tur attık.

Hayvanat bahçesi yapılsın… Oraya da bölük bölük gideceğimizden hiç şüpheniz olmasın.

Tarihi Kentler Birliği üyeleri olarak Gaziantep’e gitmiştik. Toplantı dışındaki serbest saatlerde bizleri Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi’ni gezdirdiler.

Kah küçük araçlarla, kah yaya olarak dolaştığımız bahçede hayvanlar aleminden birçok varlığı birlikte görme fırsatını yakaladık.

Hayvanat Bahçesi 2001 yılında Burç Ormanı içerisinde kurulmuş. Ormanın içerisindeki bin dönüm arazi üzerindeki bahçede 270 tür ve takriben yedi bin hayvan barınmakta.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi mevcut özellikleriyle Türkiye’nin “en büyük hayvanat bahçesi” olma unvanına sahip olduğu gibi; aynı zamanda da dünya klasmanında dördüncü sırada yer almakta.

Denizli’de içine hayvanat bahçesi yapılacak büyüklükte orman ve arazi var mıdır veya bulunur mu bilmem. Orman Bölge Müdürlüğü on dokuz ilçemizi ciddi bir şekilde gözden geçirip böyle bir alanı pekala meydana çıkartabilir.

Denizli artık Büyükşehir. Dolayısıyla böyle bir hayvanat bahçesi hangi ilçemizde olursa olsun; ziyaretçiyi ayağına çeker ve o ilçeye turistik bir katkı olur.

Tamam; kabul… 30 Mart 2014 seçimlerindeki projelerde hayvanat bahçesi projesi yok. Hayvanlar aleminden sadece balıklarla ilgili olarak dev akvaryum projesi var.

Ama istesek, arzu etsek bunu da yaparız.

Bu arada Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde hangi türden hayvanlar bulunduğunu söylemeyi unuttuk:

Aslan, kaplan, jaguar, leopar, puma, vaşak, ayı (sözüm meclisten dışarı), zürafa (kendisiyle beraber hatıra fotoğrafı çektirdik – Yalnızlıktan bunalıma girdiğinden; kendisine bir eş getirmişler), fil, fok, zebra, kanguru, (yok) deve, lama, geyik, karaca, sırtlan, ceylan, şempanze, midilli, deve kuşu, flamingo, Nil timsahı, piton ve şu anda aklıma gelmeyenler…

Nasıl? Şimdiden canınız istedi değil mi? Yapılsın da; şöyle hep beraber bir safari yapalım…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Umit   -  Bağlantı 8 Şubat 2017, 08:14

Denizli’de hayvanat bahçesine ihtiyaç var dogrudur ama bu modern şehrin asıl ihtiyacı toplu tasimanin geliştirilmesi ve ilçelere de hizmetin ulaştırılması gerekli sabah ve akşam trafiği felç ediyor insanı tüketilen yakıt ve zaman ise cabasi….

Karil jes   -  Bağlantı 8 Şubat 2017, 00:35

Erdal Otçu barınaklardaki hayvanları yavrucakları önce bi doyurun orayı güzelleştirin sonra hayvan hapsine sıra gelir barınağın çevresi ölü yavrucaklarla dolu içiniz hiç acımıyormu? hayvanları doğal yaşam ortamından alıp hapsetmekte insanlık suçudur.

OKAN   -  Bağlantı 8 Şubat 2017, 00:32

Hayvanat bahçesi bir maharet değil, hayvanları doğal yaşamından alıp kafeslere tıkmaktır ! Sizler ilk olarak 10 senedir bitiremediğiniz altyapı çalışmalarını bitiriniz. Çok şey yazılabilecekken, fazla söze hiç gerek yok.

Yunuz   -  Bağlantı 7 Şubat 2017, 19:59

Adı ister doğal yaşam parkı olsun ister hayvanat bahçesi, esaret esarettir. Erdal bey, kafanızı canlıları tutsak etmek yerine özgürleştirmek için çalıştırmalısınız.

turan çelebi   -  Bağlantı 7 Şubat 2017, 16:44

Erdal bey, 190olerin başında insanat bahçeleri varmış, kendimizi evimizden vatanımızdan uzak sergılendıgımızı hayal edın. Kucucuk cocuklar bıle artık hayvanat bahçelerini hayvan hapisanesi olarak görüyor, lütfennn başka gündem yaratın bence…

efe   -  Bağlantı 7 Şubat 2017, 16:19

Bunun üzerine kafa yormadan önce dünya üzerinde ilk hayvanat bahçelerinin nerede ve hangi dürtülerle kurulduğunu inceleyiniz lütfen. Kapitalist, kendini tanrılaştıran kafanın tezahürüdür hayvanat bahçeleri. Hayvanların yeri hayvanat bahçeleri değildr

MEHMET   -  Bağlantı 7 Şubat 2017, 15:32

ŞİMDİKİ BELEDİYECİLİK ZİHNİYETİ KENDİ BAHÇEMDE 5 TAVUK 1 DENİZLİ HOROZUNU HOBİ OLARAK BESLETMİYOR DEGİLKİ HAYVANAT BAHCESİ KURACAK SONRADA ÇOCUKLARA HAYVAN SEVMEYİ ÖĞRETİN DİYORLAR

hakan   -  Bağlantı 7 Şubat 2017, 14:18

Denizlide güzel bir hayvanat bahçesine ihtiyaç var.Denizli nin vizyonuna yakışır olmalı.Dev Akvaryumdan önce hayvanat bahçesi diyorum..konuyu gündeme getiren erdal beye teşekkürler

KEMAL   -  Bağlantı 7 Şubat 2017, 14:14

erdal bey denizlinin en büyü eksiği buydu şimdi.köprüler tüneller alt yapılar bitti herşey çok güzel bence en önemlisi buydu en önce hayvanat bahçesi yapılmalıydı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı