REKLAMI GEÇ

KİTAP FUARI SİZİ BEKLİYOR

4 Nisan 2017 Salı

Açılış günü olan 31 Mart saat 15.00 sularında EGS Fuar Alanı’na ulaştık. Otoparkın dolu olmasından, içerinin kalabalık olduğunu anlamak mümkündü. Nitekim girişten itibaren kitapseverlerin fuarı doldurduğuna şahit olduk.

Denizlili yazarlara özel bir yer tahsis edilmiş. Protokol ilk önce bu standı ziyaret etti. Abdülkadir Uslu, Hüsamettin Tat ve diğer yazarlarımız yerlerini almıştı.

123 yayınevi ile 164 yazarın katkı vereceği açıklanan fuar alanının giriş salonunda “Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı”nın standı gözümüze çarptı. TRT 1’de büyük izlenme oranı ile yayınlanmaya devam eden “Diriliş / Ertuğrul” dizisinin de yapımcısı olan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden’i kitaplarını imzalarken görünce hemen oraya yöneldik. Kemal Tekden’e; “İnsanın Sırrı” ve “Yerüstü Hazinelerimiz” kitaplarını imzalatıp, “15 Temmuz Diriliş Şiirleri “kitabını satın alarak, hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedik.

Ziyaret ettiğimiz stantların içinde Türk Dil Kurumu da vardı. 2763 sayfalık “Türkçe Sözlük”ün 18 lira olduğunu duyunca, yanına “Yazım Kılavuzu” , “Atasözleri ve Deyimler” ile “Mehmet Akif” kitaplarını da ilave ederek, hepsine 41 lira ödeyip diğer yayınevlerine geçtik.

Bu arada ilginç bir rastlantıyı anlatmadan geçemeyeceğim. Fuar açılışından üç, dört gün önce kütüphanemin raflarından çekerek okumaya başladığım “Alman Kapanı” kitapçığının yazarı Süleyman Kocabaş’ı; sadece kendisine ait kitaplardan oluşan stantta görünce gözlerime inanamadım. Bir kitabını daha alıp imzalatma şansını elde ettim.

Türkiye Diyanet Vakfı Yayınevi’nin önünden geçerken gözüme çarpan “Esma-i Hüsna” kitabını tetkik ederken, Bahçelievler’deki “Diyanet Denizli Eğitim Merkezi” Müdürü Dr. Mustafa Acar ile karşılaştık. Yazımını yeni bitirdiği ve Mart 2017’de baskıdan çıkan “Allah’a İmanın Ahlaki Boyutu” kitabının müjdesini verince; hemen elimize alıp imzalatmanın bahtiyarlığına eriştik.

Hayrat Vakfı Yayınevi’nde boy boy Kur’an-ı Kerim’ler var.50 santimetre uzunluğunda büyük boy bir Kur’an-ı Kerim dikkatimi çekti. Gözleri iyi görmeyenler için bulunmaz bir nimet. Tavsiye ederim.

Cafer Sadık Abalıoğlu Vakfı standı önünde yedek subaylık arkadaşım ve grupta başarılarıyla temayüz etmiş Ercüment Erdem’i görünce sarıl-sarmaş olduk. Yıllardan beri özgün yazılarla intişar eden “Denizli Dergisi”nden bana da göndereceğine söz verdi.

25 Mart 2009’da Kahraman Maraş’ın Kes Dağ’ında Maşuk’una kavuşan merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun 8. ölüm yıldönümü vesilesiyle raflarda yerini almış ahşap portresini Mustafa Semercioğlu’na hediye etmek üzere edindikten sonra; fuar alanında dikkatimi çeken bir başka görüntü de, otobüslerle fuara gelen öğrencilerin her birinin, ellerine aldıkları kitabı topluca okumaları oldu.

Açılış konuşmalarında Vali Dr. Ahmet Altıparmak; kitap fuarlarındaki ziyaretçi başına düşen kitap satın alma ortalamasının iki buçuk olduğunu; büyük çaptaki fuarlarda ise üç buçuğa kadar çıkabildiğini söylemişti. Ben bu ortalamanın artmasına katkıda bulunmak için bayağı gayret gösterdim.

Siz henüz fuara gitmediniz mi? Öyleyse 9 Nisan’a kadar sizleri bekliyoruz efendim.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı