REKLAMI GEÇ

“ERDOĞAN BİR TANE BİRA İÇSE…”

18 Aralık 2018 Salı

Asrın(!) yazarı Yılmaz Özdil; 14 Aralık akşamı Uğur Dündar’la yaptığı televizyon programında “Erdoğan tek bir bira içseydi Türkiye bir başka olurdu” diyerek şecaat arz etmiş.

Bu sözlerinin öncesinde de Kayseri’de bira içebilmek için Erciyes Dağı’na çıkmak veya Kapadokya’ya gitmek gerektiğini iddia ederek Ankara Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki’ye göndermede bulunmuş. Sonrasında da İzmir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’ye sataşmış.

Herkes; inanmadığı, beğenmediği halde, empati yapabilmek, karşısındakinin duygularını anlayabilmek için kendisine zıt gördüğü insanların yaşam tarzlarından bir kesit alabilse, geçici de olsa onlar gibi davranabilse, onların dünyasına bir an için de olsa girebilse demek istiyor kendince.

15 Aralık 2018 günü Denizli Şehitler Meydanı’nda miting yapan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tabii ki böyle bir empati yapmak uğruna bile olsa bira içmesi; kıyamet kopsa mümkün değil,

Çünkü; aksi taktirde, dini inancına göre haram olan bir fiili işlemesi gerekiyor.

Oysa kendisini İslam dinine mensup olarak tanımlayan bir kişi olduğu halde; İslam’ın beş şartını veya 52 farzı yerine getiremeyen bir insan; bunları yerine getirmeye çalışanların duygu ve düşüncelerini, ruh hallerini anlayabilmek adına; mesela; bir cuma namazına gitse, mesela bir gün oruç tutsa, mesela bir muhtaca zekat verse, mesela ömründe bir defa hacca gitse, mesela bir bayan eşarp taksa “Türkiye bir başka” olur muydu?

Onlar bunları yaptıklarında hiç bir şey kaybetmezlerdi. Nasıl olsa İslam dairesinde bir eylemde bulunduklarına göre; bir günaha girmemiş olurlardı.

Niye “Türkiye’nin bir başka” olması için bir lider inançlarına aykırı bir görev üstlensin? Bu bir dayatma değil mi? Bu basın ahlakına uymayan bir teklif değil mi?

Kendisine “diktatör” yakıştırmasını yaptıkları bir cumhurbaşkanına bu şekilde hakeretamiz bir teklifte bulunabilinmesi ve izleyicilerden alenen alkış kopması; bence; diktatörlüğün sorgulanmasını gerektirir.

Bu teklif için Ahmet Hakan; “sığ ve aşiretçi kafa” tenkidinde bulundu. Mehmet Barlas ise; “Almanya’da Hitler’in Münih’teki birahaneden yola çıktığını hatırlatıp “Bira Almanların hem birbirlerini hem de diğer ırklardan olanları daha iyi anlamalarına pek yardımcı olmadı” tespitinde bulundu ve “Sovyetler’in çöküşü ertesinde Rusya Devlet başkanı olan Yeltsin’in sürekli sarhoş olması, şimdi Putin’in alkollü içki kullanmaktan kaçınmasına neden olmamış mıydı?” diye devam etti.

Malum olduğu üzere; Denizli’de MHP AK Parti lehine; CHP de İyi Parti lehine aday göstermeyeceklerini ilan ederek; ittifak yaptılar.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da; İzmir’de Ak Parti’den Belediye Başkan Adayı olan Nihat Zeybekci’nin oğlu Atilla Şükrü Zeybekci’nin nikah merasimi dolayısıyla geldiği Denizli’de; henüz seçim sath-ı mailine tam girilmemişken erken bir miting yaparak coşkulu kalabalıklara hitap etti.

31 Mart 2019 tarihine kadar miting için tekrar teşrif ederler mi, bilinmez. Ancak; ideolojik düşünmeyen, ideolojik davranmayan seçmenler için Ak Parti / MHP ittifak adayı Osman Zolan’ın adaylığı Ak Parti’yi oldukça rahatlatmış gözüküyor.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

sinan   -  Bağlantı 18 Aralık 2018, 12:14

Bira içmek haram, milyar dolarlar mı helal ?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı