REKLAMI GEÇ

FRANSA’NIN 11 EYLÜL’Ü

12 Ocak 2015 Pazartesi

İstihbarat örgütleri, emniyet teşkilatları ve komplo teorisyenleri bir terör eyleminin faillerini araştırmaya başladığı zaman; yapılan eylemin sonucunda kimlerin zararlı çıkıp, kimlerin karlı çıktığı üzerinde dururlar.

Fransa’daki menfur katliam olayı sonrasında neler olabileceğini tahmin etmeye çalışıp akıl yürütelim;
Fransa Filistin’i tanımaya çalışıyordu..Bu kararında sebat edecek mi, yoksa vaz mı geçecek?

Fransa,Suriye’de Esad’ın karşısında tavır alma yolundaydı..Yapılan katliam,Paris’in bu fikrinin değişmesine sebep olacak mı?

Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde İslamofobi denilen İslam karşıtlığı ve düşmanlığı en üst seviyelere tırmanmışken, bu mel’un saldırılar kimin işine yarar?

Fransa ve Almanya’da yaşamakta olan Müslümanlar ve bunların ibadethaneleri,sivil toplum örgütleri ve alış veriş merkezlerine karşı bomba atma ve yakma eylemleri şimdiden başladığına göre bu meş’um eylemleri yapanlara nasıl bir sıfat yapıştırmalı ?

İslam’da cinayet var mı,terör var mı?Bir nsanın kalbini kırmak dahi ,Kabe’yi yıkmakla eş tutulmamış mı?Bir insanın diğer bir insana tebessüm etmesi sadaka değil mi?

Kimsenin ayağına takılmasın diye yol üzerindeki taşı kaldırmak sevap değil mi?Ayakkabısıyla kuyudan su çekip kendinden önce köpeğin susuzluğunu gideren adamı manevi mükafatlara boğan din İslamiyet değil mi?

Hayır! İslam’ı terör dini ve Müslümanları da terörist olarak lanse edemezsiniz..Siz bizden değilsiniz ve bizi temsil etmiyorsunuz..

Siz müslümansanız biz kimiz? Biz müslümansak, siz kimsiniz?

Biz Müslümanlar Hz.İsa’ya inanır, iman eder ve hiçbir zaman Hz.İsa’yı ve ona inananları tahkir ve tezyif etmeyiz.Dolayısıyla başka din mensuplarının da son din ve peygamberi hakkında hakaret ve aşağılama içeren bu tür tahrik edici yayınları ifade özgürlüğü kapsamında kabul etmemekle birlikte; cinayet işleyerek değil,hukuki ve siyasi yollarla ve sivil toplum örgütleriyle mücadele edilmesi gerektiğine inanıyoruz..

ABD’nin 11 Eylülü Afganistan, Irak ve Pakistan’ın kaderiyle oynanmasının bahanesi oldu..Fransa’nın 11 Eylül’ü bakalım İslam Coğrafyası’ndaki hangi ülkeler aleyhine olumsuz sonuçlar doğuracak?

Tam da “Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupa’lılar” anlamına gelen PEGİDA örgütünün Almanya’nın Dresden kentinde İslamiyet ve mensuplarına karşı nefret saçtıkları ve 22 Aralık 2014’te yaptıkları gösteride 17.500 kişilik bir büyüklüğe eriştikleri bir ortamda…

Tam da Köln’deki katedralin PEGİDA’ya tepki anlamında ışıklarını kararttığı günlerde…

Hiçbir şey tesadüf değil…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı